vineri, 24 septembrie 2010

Locatii partenere ale campaniei "10 mari sibieni"

Vreau să vă prezin locaţiile partenere ale campaniei „10 MARI SIBIENI”.

Aceasta sunt: taximetrele 924, librăria Humanitas, magazinul "LaFantezie" (Promenada Mall), magazinele Carmolimp (Terezian – Sibiul Nou, Cireşica, Semaforului şi Turnişor vis a vis de McDonalds), Loteria Română (toate agenţiile sale din Sibiu), Cafe Wien (Piaţa Huet), Atrium Cafe (Piaţa Mică), Old Friends Pub (Piaţa Mică), Supporter Pub & Terrace, Erasmus Café, Oldies Pub.

Cei care doresc sa voteze vor primi în aceste locaţii talonul de vot al campaniei, unde vor putea nominaliza maxim cinci personalităţi ale Sibiului. Ei pot lăsa talonul în locaţia parteneră sau vor putea să îl ducă în magazinul Express You de pe bulevardul Mihai Viteazul, nr. 11. (unde au si 10% reducere pe chestia asta)

Dacă un sibian doreşte să voteze, poate vota pe site-urile celor doi organizatori, Răzvan C. Pop   şi Tudor Şt. Popa . De asemenea pot vota pe contul de facebook al campaniei precum şi pe cel de youtube.

Ziarele Sibiu100% şi Turnul Sfatului au publicat taloane care pot fi compleatte şi trimise către redacţiile lor.

În zilele următoare, vom organiza o serie de prezentări a marilor sibieni în liceele şi şcoliile oraşului.


Astazi, l-am votat pe Georg HECHT

Cine e si ce face : om politic, primar al Sibiului

De ce? Famila Hecht intra in istoria orasului in acest context. Originea familiei este una hanseatica, se presupune ca se trage din Danzig (numele german al Gdansk-ului polonez). Georg Hecht era negustor. Forta sa financiara il va impune foarte repede mai intai intre mediile influente ale cetatii saxone iar mai apoi chiar in mediile conducatoare ale Transilvaniei si chiar ale Ungariei. In 1444 este ales un Georg Hecht ca primar al orasului. In paralel el devine si mare arendas al camerei miniere de la Baia de Aries, iar mai tarziu devine arendasul monetariei din Sibiu, care in anul mai sus mentionat primeste dreptul de a bate moneda cu pecete regala. Familia, condusa de Georg Hecht ajunge sa controleze mineritul din Transilvania si vamile comerciale ale voevodatului cu Moldova si Tara Romaneasca. Din nou, in 1491, este atestat un primar al orasului sub numele de Georg Hecht. Acesta va conduce destinele cetatii pana la moartea sa in 1496. Remarcabila in mandatul sau este victoria armatei sibiene in fata contingentelor otomane ce intrasera in Transilvania si jefuisera intreaga Marginime a Sibiului. Georg Hecht ii va urmari pana la Turnu Rosu unde ii va infrange. Vladislav al II-lea, regele Ungariei, care isi va stabili curtea regala in urbea noastra in 1494, il va numi “miles aureatus” (luptator innobilat). Experienta sa militara era una bogata, el participand si in 1479 la victoria lui Stefan Bathory, voevodul Transilvaniei, si Pavel Chinezul de pe Campul Painii, Hecht conducand contingentul de cavalerie saseasca. In perioada in care este primar, orasul se dezvolta. Breslele croitorilor si cizmarilor isi construiesc sedii noi (pe locul de astazi a parohiei catolice respectiv pe locul actual al Podului Minciunilor). Turnul bisericii parohiale Sf. Maria (biserica evanghelica) este si el finalizat. In 1494 este atestata prima farmacie din cetate dar si de pe intreg teritoriul actual al Romaniei. Cea mai vizibila, palpabila mostenire a acestei importante personalitati a istoriei sibiene, este casa familiei, a carei constructie va fi initiata de catre Georg Hecht si va fi finalizata de urmasul sau, primar si el al Sibiului intre 1577 si 1578, blazonul aflat pe una dintre coloanele apartinand acestuia din urma. Casa ramane in memoria colectiva a sibienilor sub numele de Casa Hecht.

vineri, 17 septembrie 2010

Pentru ca am si eu catel... (ma rog, in vacanta)

Am preluat articolul de la Camelcutza, si sper sa nu se supere pe mine. 

Despre cabinetul FLUFFY VET si "doctorita" ALEXANDRA GHEORGHE

M-am oripilat citind urmatoarea intamplare la Andreea:
3 cateluse comunitare(tinere-6 luni-, vaccinate, deparazitate, sanatoase) au fost castrate de acest "medic" sambata. Duminica una din cateluse a fost gasita intr-o balta de sange, inerta.
Celalalte 2 au inceput sa se simta rau, umfladu-li-se burtile si eliminand sange prin operatie.
Cea care a fost in starea cea mai grava, a fost dusa la alt cabinet duminica noapte, redeschisa, deoarece sangera fara oprire. S-a constatat ca operatia a fost facuta prost! A doua zi i s-a facut transfuzie de sange si doar dorinta ei de viata a ajutat-o sa traiasca.
Cea de-a 3a catelusa este intr-o stare proasta, dar stabila.
Cand a fost sunata si instiintata, "stimabila" a spus ca NU ESTE RESPONSABILITATEA EI CE SE INTAMPLA CU ANIMALUL DUPA OPERATIE si ca daca vrem sa venim cu catelusa la ea, trebuie sa platim, pt ca ea nu face opere de caritate!

Ce este mai rau este ca acest cabinet este in programul primariei, finantat de aceasta, pt sterilizari facute cu picioarele. EVITATI-L!

Am sa incerc pe toate caile sa informez oamenii sa nu-si duca animalele la acest cabinet(asta daca nu vor sa ii ingroape in zilele urmatoare)si sa evite aceasta "doctorita" fara etica si simt moral fata de animalele care-i calca pragul.

 



miercuri, 15 septembrie 2010

Experimentul ghena si ce am invatat din el


Si a fost expozitia de la ghena.
Plini de entuziasm, Calin, organizatorul, Gigel si cu mine, inarmati cu pioneze, pornim spre ghene. Acolo, calare pe biticlu, apare si Tudor, sa ne sustina moral. Lucian si Carmen au spus si ei "prezent"...

La ghena, ca de obicei, un munte de gunoi, muulti catei si cativa copii "Nu ne face poze, nene" ne-au rugat ei. De ce? "Pai, noi mergem la scoala, eu sunt in clasa a 7 a si ne rad copii..." Si ce-i daca e mic si negru si cauta in gunoaie? El merge la scoala, si el are mandrie...Am plans putin inauntrul meu.



Am pus fotografii colorate, cu flori si natura, cu cer albastru si nori albi. Pentru contrast. Lumea venea sa arunce gunoiul, unii se uitau in trecere, altii le studiau pe indelete, altii strambau din nas, simtindu-se net superiori gestului plebeu de a se uita la niste fotografii, de altfel dragute.

O domnisoara ne-a spus ca a citit despre expo in "Adevarul de Seara" si ca fiind din cartier, a venit expres sa vada. Alt domn, care culmea, lucra chiar la Mediu, s-a plans de multimea de catei si de miros, de mizeria din jur. Despre copii ne-a spus doar ca sut politicosi, ca te ajuta sa duci gunoiul, dar ca ar "trebui scosi din scoli si lasati sa faca numai asta". Trist. Ca e intelectual. Ca nu poate face diferenta dintre niste copii amarati si tiganii mafioti.

Fotografiile, desi plastifiate, nu stiu cat vor rezista acolo. Probabil le vor lua copii. Si m-as bucura a o faca. Cine stie in ce vagauna de casa mai stau, macar o poza colorata sa aiba. Sau poate le vor lua gospodinele, sa puna vaza cu flori pe ele. Bine si asa.  Principalul e sa nu fii indiferent. 

Pentru noi, a fost un experiment, pentru ei, e un fel de viata. M-am simtit prost in tricoul meu cu 1001 Culori, tocmai venind de la masa, sa pun poze undeva unde altii, mai saraci decat mine, mananca...


Mâine, 16 septembrie, ora 17:30 expoziţia va fi vernisată şi la Braşov, tot într-un loc neconvenţional – la blocul nr. 3 din Bdul. Gării nr. 3

La Sibiu, mai planificam cateva expozitii dintre care una in scara unui bloc (Tiglari sau Broscarie) si alta undeva frumos, in centru, pentru privit si incantat si nu pentru zguduit interior.

Sa nu uitam. Unul dintre sponsori a fost Sori Copy Center. Multumim frumos!

marți, 14 septembrie 2010

Culori la ghena...

Asociatia Colors si partenerii ei lanseaza miercuri, 15 septembrie, ora 18, la ghena de gunoi din spatele ANL-urilor din cartierul Strand 2 o expozitie inedita „1001 culori”.

Expozitia face parte din proiectul „Coloreaza-ti comunitatea”, finantat de catre CEE Trust, prin care bloggeri si voluntari din organizatiile neguvernamentale locale lucreaza impreuna pentru a identifica culorile si lucrurile pozitive din Sibiu si Brasov. Cu aceasta ocazie tinerii participanti si-au propus sa „coloreze” prin fotografii locuri din oras, care sunt departe de ceea ce ei isi doresc. Si pentru ca una din temele predominante ale lunii este cea a curateniei, expozitia isi doreste sa traga si un semnal de alarma asupra modului in care cetatenii orasului inteleg sa creeze si mentina spatii curate, de colectare a gunoiului si asupra mostenirii pe care o lasam copiilor nostri.

Expozitia nu este singulara, Asociatia Colors avand in desfasurare diverse alte evenimente nonformale destinate tinerilor si comunitatii in Brasov si Sibiu, care pot fi gasite pe site-ul www.1001culori.ro. Totodata in cadrul proiectului, tinerii sunt invitati sa participe cu poze la doua concursuri online, precum si isi spuna parerea cu privire la culorile si oportunitatile oferite de Sibiu pe contul de facebook al proiectului.

Pentru mai multe informatii contactati: Calin Blaga, organizator expozitie, telefon 0753075982, Claudia Popa, presedinte Asociatia Colors, telefon 0745052151.

Proiectul “Coloreaza-ti comunitatea” este finantat de catre CEE Trust si implementat de catre Asociatia Colors in parteneriat cu Dram Center 07 Sibiu, Muzeul Casa Muresenilor Brasov, Casa de Cultura a Studentilor Sibiu. Parteneri media: iubescbrasovul.ro, stiribrasov.ro, Rondul de Sibiu, Sibiu 100%.

Asociatia Colors, infiintata in 2008, are ca misiune dezvoltarea indivizilor si a comunitatilor din care fac parte pentru a-si atinge potentialul lor maxim de-a lungul existentei lor. Asociatia promoveaza un stil de viata sanatos, activ si implicat in Brasov si Sibiu si are in derulare 10 proiecte.

joi, 9 septembrie 2010

Nobody

"I'm nobody! Who are you?
Are you nobody, too?
Then there's a pair of us — don't tell!
They'd banish us, you know.
How dreary to be somebody!
How public, like a frog
To tell your name the livelong day
To an admiring bog!

Emily Dickerson

marți, 7 septembrie 2010

METAL, HEAVY METAL

Heavy Metal e un film de animatie canadian din 1981 produs de Leonard Mogel, editorul revistei de benzi desenate "Heavy Metal". Este o antologie de cateva povestioare SF si Fantasy, fiecare cu stil de grafica diferit.




Whatta trip, man!

Coloana sonora imi confirma inca odata "There is no school like old school". Avem grei ca Blue Oyster Cult, Sammy Hagar, Nazareth, Black Sabbath, Cheap Trick, Journey, Don Felder, Devo, Stevie Nicks, Riggs.

"Al 4-lea element" a fost inspirat de primul segment.
Acum stiu ca fiecare tocilar isi poate descarca niscai hentai de pe net, odata cu invayia japoneza de anime. Dar in anii 80, dragii mosului, pornografia era inca tabu... Heavy Metal e renumit pentru ca reuneste ce e mai bun din ambele lumi: desenele animate si scenele sexy. Un film care a devenit legenda. Cel putin printre tocilarii ca mine.

vineri, 3 septembrie 2010

Feeria, podul, catelul si VIP-ul

Si uite asa, ca blogar ce mi-s, am fost ieri seara la  Feeric Fashion Show.



Noormaal ca asa e la noi, in loc de 8 a inceput la 9 dar meh...

Atmosfera "de gala", Piata Mica inchisa cu garduri, la intrare 2 hostesse dragute si subtirel imbracate-saracele- si una bucata tontonel la 4 ace. Dar dragut baiat.  

Nici nu pasesc bine pe covorul rosu ca vedetele, ca si aud zgomote de motoare turate la nivel de neam prost si simt miros de cauciuc ars prin aer, amestecandu-se cu miresmele divelor. La o parte, popor, ca intra in mare viteza "neste cocalari" pe motoare benga cu piti in spate. O fi fost modelele. Cu stupoare il recunosc printre coca pe motoare pe un ...ahm! anumit lector de la o anumita ahm...facultate de stiinte... Nu ma indoiam ca ii plac fetele frumoase. 

Apoi zaresc un alt... sa zicem consilier FDGR cu consoarta, iritata de fiecare data cand astuia ii facea capul ca girofarul dupa vreo fusta. Tanti, bucura-te de liniste, cat inca nu incep chelnarii de la catering cu alcoalele.  


Momentul vesel al serii dinaintea inceperii spectacolului a fost asigurat de un catel vagabond. Blond, simpatic, prietenos. A intrat si el cumva in tarc si facea show. Malacii de la security -habar nu am de ce au fost atatia- se imbarbatau unii pe altii: "Du-te, Mirel si scoate-l tu!" "Ba du-te tu!" si etc...  Sau le era frica de el, sau nu vroiau sa para mai ridicoli decat erau in fata fetelor. 



Si incepe showul. Am avut 1 bucata prezentatoare cu rochie de vis 2. Un DJ care mixa live 3. un tip la pecutie si 3. alt tip la violoncel. Ah da. Si intre un moment de muzica furnizat de o tanti care canta frumos, ca la nunta, dar prea lung.

Fetele au defilat pe o punte a suspinelor construita din Piata Mica spre Cafe Einstein. Desi aveau plasa dedesubt, cred ca le era cam teama. Sau poate asa trebuiau sa mearga, ca niste scandurici cu genunchii rupti. Prima parada a fost de incalzire. Dupa aceea s-au obisnuit si a mers ceas. 

Sa vorbim de haine. Colectia debutantei Antonia Giurgiu a fost, cel putin pentru mine, destul de searbada. Culorile au fost destul de sterse, oliv, gri, maro, ocru.  De la creatii nepractice si nepurtabile

pana la  unele de o banalitate suprema


Nu sunt de meserie, insa nu as purta asa ceva. Am avut impresia Tanti Jeni si-a dat atestatul de croitorie.


A urmat apoi colectia de lenjerie Triumf cand au inceput sa apara si blitzurile si telefoanele mobile. Nu bag poze. Chiloti si sutiene, orisicat de dragute sunt, ati mai vazut si voi.


Urmatorul creator de moda Lucian Rusu, am inteles ca e student la Sibiu, la Istorie sau Restaurare...Colectia se intituleaza "Drumul spre Londra", si fost prezentata ca un mix de costume maramuresene, scotiene si alte chestii care m-au depasit. Totodata am aflat ca de coafuri s-a ocupat salonul Luciano, care a pus accent si pe "machiajul androgin".  Asa o fi...

Coafurile au fost intradevar spectaculoase, restul m-a facut sa intreb ..." da' de ce?"





Toata tarasenia teatrala s-a desfasurat pe o incercare de a crea un fundal sonor etno -chill- Buddha Bar-esque, incare un baiat canta la violoncel si DJ ul mixa peste el. Primele incercari au fost dezastruoase, insa dupa ceva timp, nu ma mai agresa auditiv niciun dezacord, asa ca, se pare ca mixul a fost bun. 


Anca si Silvia Negulescu daca imi aduc bine aminte, sunt din Iasi. Asa am auzit si eu de colectiile "Cruise". Lucrusoare dragute, tineresti, de vacanta si zile insorite. Foarte insorite, caci cam toate erau cu spatele gol. Probabil va fi vreun trademark de-al lor, gaurile. Purtabile, totusi.


 Siii, marea finala, Agnes Toma cu o colectie de rochii de ocazie. Agnes, Agnes, te zgarcisi la materiale. Mare gresala, 3 rochii din acelasi material infam, rosu-vanata ca plapuma bunica-mii?

Nu, n-as purta asta nici moarta... 

Restul materialelor au fost vaporoase, mult voal si changeant.

Dragut, stilat, dar se simtea cautarea acuta dupa o "gaselnita".


Per total, a fost o seara reusita, problemele, chiar daca au existat, nu prea s-au vazut, fetele au fost frumoase si inghetate (10 grade Celsius),  colectii diferite, prezentatoare placuta, confetiile de la sfarsit in forma de fluture. Nota 10 pentru Mitichi.


Sa ma scuzati ca preiau fotgrafii de pe la  prieteni (mai exact, de la cel mai tare site despre Sibiu), insa sapuniera mea nu face fata.

miercuri, 1 septembrie 2010

Oare asta va mai avea copii?

Pe malul Nilului la Sibiu


Oai, stupoare, groaza si panica! West Nile in Romania...! Repede, bateti scanduri la usi, baricadati-va cu rezerve de alimente in pivinite si buncare! Vine apocalipsa aia de care scriam acum cateva posturi. Vine virusul creat de masoni! Depopularea pamantului e aproape, vom muri pe capete, ca in Evul Mediu de ciuma. Sa inceapa fumigatiile si reportajele TV!
Aiurea. 7 cazuri. Epidemia e departe. Si sa fim seriosi: daca vedeti vreun tantar oricat de anemic pe vremea asta afara, il mananc la pranz cu dressing de smantana.

Insa afacerea se dovedeste profitabila- se vor vinde sprayuri in draci, aparate antitantari, plase de tantari, cineva va mai lua comision pentru "detantarizare" in masa cu avionase si masinute speciale...

Pana si magic FM ne fraiereste cu zgomotul de frecventa inalta transmis, cica prin radio, care alunga tantarii.Ce nu face omul pentru audienta. Ca doar siliconatele -s mai greu de vazut la radio.