joi, 30 decembrie 2010

New music for a New Year

Find more artists like Night by Night at Myspace Music



.

I cheated... Sisters of Mercy e o iubire mai veche, din vara.
Night by Night, formatia fondata de Ben Christo de la SOM, e insa noua. Suna total diferit de ei, dar imi place. Macar nu sunt ca "The Mission" (tot din ex- membrii SOM) care au exact acelasi stil si sound, de Eldritch le-a dedicat "This Corrosion" ...

marți, 28 decembrie 2010

Boromir sucks


...si nu ma refer la produsele care sunt OK. Ca de ex. cozonacii care cunt chiar comestibili.

Ci la atitudine. Au fost extrem de deschisi la propunerrea de colaborare /sponsorizare/ reclama etc. WOW! Primim si de-aia? Cum, si de aia? Ba chiar si de -aia? Ce fain...Ura...Proiectul este salvat! Copilasii se vor bucura! Si noi cu ei!

Si... fleosc. Joi, cu o zi inainte de eveniment ni se spune sec..."Veniti luni" WTF? LUNI? Ce sa facm luni cu ele? Nu-i nimic, le dam mai departe la ARAPAMESU, ca au si ei serbare, poate asa se vor bucura copii de bunataturile promise. VAX. Nici pana in ziua de azi, adica peste 10 zile, nu le avem. SA VA FIE RUSINE. Noi v-am pus pe toate materialele promotionale, pe tricouri, afise flyere, bloguri, twitter, Facebook, presa si TV. Si voi? Sa va stea cozonacii in gat.

Drept care, facand cumparaturile de Craciun, am evitat Boromirul. Stiu ca nu putem face multe, insa eu personal, nu voi mai cumpara de la voi. Paguba-n ciuperci, veti spune. Spuneti asta si copiilor care de Craciun nu au avut cozonac pe masa din cauza voastra. Macar daca nu promiteati nimic...

joi, 16 decembrie 2010

Butterfly on a Wheel

O expresie noua pe care am invatat-o astazi. Si minunata poveste din spate: 

"Who breaks a butterfly upon a wheel?"s- a intrebat mirat Alexander Pope  in satira  "Epistle to Dr. Arbuthnot" in 1735.  Der atunci a devenit o expresie definind un efort mult prea mare pentru un rezultat mult prea mic. Literalmente, e vorba de a rupe oasele cuiva pe roata, o forma de tortura populara in epoca. 

And then it suddenly makes sense:

 


Yes,  "Love breaks the wings of a butterfly on a wheel"...




luni, 13 decembrie 2010

Doriti un robotel de tradus?


...Si veni si weekendul meu minune. Sambata am tras impreuna cu Monica, Gigel, Ciprian Stavar, Iulia si alti multi voluntari la smotruit noul sediu unde ne voim tine sedintele, spatiu pus la dispozitie de Cipiiiii! (dada, cel din spatele blogului despremere). Am spalat ferestre si usi, am vopsit acele ferestre usi si calorifere, s-a zugravit, pus mocheta, ce mai... Ditamai birourile. 

Iar ieri, duminica, am robotit din nou. Blindata cu cafea si dopata cu portocale, am mai tradus una bucata act constitutiv (believe me, codul CAEN e o mizerie de tradus) si uite asa, mi-am adus si eu contributia la reusita proiectului. Adica ba chiar 55 lei. Pozele nu sunt spectaculoase, pentru ca e doar o tipa care sta la computer si scrie, insa voila!






joi, 9 decembrie 2010

Darul meu pentru Craciunul lor!



Se stie ca Mos Craciun vine la toti copii lumii, daca au fost cuminti. Ce te faci insa cand copii au fost niste ingerasi cuminti si silitori la scoala, dar Mosul a obosit si nu poate ajunge in colturile uitate ale Cetatii?

Va spun eu... Mosul ii cheama pe blogarii sibieni si comploteaza cate ceva.

Astfel am inceput proiectul „Darul meu pentru Craciunul lor!”, pentru a oferi cadouri copiilor ce provin din familii cu risc social, sau cu un standard de viata precar din Sibiu.

Fiecare bloggar cu inima mare va face cate ceva iar din banii castigati de noi, cei 25 de blogari, vom cumpara mici cadouri. Bineinteles, avem si sponsori deschisi si saritori.


Fiecare vom presta o activitate „speciala” pentru noi. Rares va fi maine dupa 7 in barul Music Pub, Bianca va lucra in Cafe Wien, Monica va fi baby sitter si va imparti fluturase, Cosmina si ea va ingheta cu hartiute in mana pe centru pentru copilasi, Diana a creat si vandut niste cerceii super-califragilistici, Cipi va face taxi, Brylu si el in Atrium, Eliza a lucrat o zi la Cosmote si iaca asa... se aduna. Iar eu fac ce fac e mult. O sa traduc hardcore inca un weekend in plus daca nu ma angajeaza nimeni sa ii gatesc celebrul meu Okonomyiake si pui cu alune.

Cei 25 de copii au fost selectati cu ajutorul ARAPAMESU din centrul lor de zi, iar cadourile le vom oferi cadrul unui mini-eveniment in hipermarketul Carrefour, care este si sponsor principal.

SPONSORI

- Carrefour sponsor principal si gazda a evenimentului in care cei 25 de copii vor primi cadourile;

- Boromir Moara Cibin, BRD Groupe Societe Generale, IndSoft Industrial Software, Printcenter si Smartgifts, Ambient, Editura Agnos,Muzeul Civilizatiei Populare Astra, Zdrovit, sandwicheria LUCAS si Ioan Art.

PARTENERI MEDIA Antena 1 Sibiu, Eveniment TV, Sibiu100%, Turnul Sfatului, Sibiul.ro, CityNews Sibiu, KissFM

marți, 7 decembrie 2010

Haiku pentru computerul meu

Windows XP crashed.
I am the Blue Screen of Death.
No one hears your screams.

Raspuns pentru Monica la leapsa


 Am primitm o leapsa de la Monica si acum  eu trebuie sa spun  ce am primit de la  Mosul.

1. Din motive tehnice obiective, Mosul meu va veni la urmatoarea vizita in Carrefour sub forma unui mirobolant unt de corp cu esenta de trandafiri si a unui parfumel nou nout-la alegere. Tare fain ficior, Mosu.  Mosul meu lucreaza insa cu toti elfii lui (sarumana, cine stie, intelege) la cadouri mult mai marete si importante. Asa ca nu ma supar pe el.

Ne vedem diseara in Supporter!

Dau leapsa mai departe lui Lili, lui  Calin  si lui Carmen.

luni, 6 decembrie 2010

Blogmeet de iarna!

Si din nou avem blogmeet !

Miercuri, 8 decembrie la ora 19 trecut de fix in Supporter. 

Pe ordinea de zi- Secret Santa (pentru noi fetele). Asa ca cine vrea sa participe la Secret Santa si nu poate veni, sa lase comment, sa il punem pe listuta. Ideea e ca fiecare dintre noi trage un biletel cu un nume. Si apoi trebuie sa ii faca acelui fericit un cadou-ideal e sa se potriveasca cat mai bine. Va zic de pe acum ca mi- a ramas inima la un Ferarri Rosu. Sau il puteti aduce pe basistul de la Sisters of Mercy (I really don't mind!). 

Gluma de-o parte. Va asteptam cu drag, si cu planuri. 

sâmbătă, 4 decembrie 2010

EMIL CIORAN, cel mai mare sibian



... conform celor peste 27.000 de voturi acordate de sibieni in cadrul Campaniei "10 Mari sibieni", proiect castigator al premiului pentru cel mai bun proiect online la Gala Super Voluntarului de anul acesta.

Rezultatele sunt urmatoarele:

1. Emil Cioran
2. Lucian Blaga
3. Octavian Goga
4.Samuel von Brukenthal
5. Gheorghe Lazăr
6. Andrei Șaguna
7. Hermann Oberth
8. Ion Besoiu
9. Nicolae Lupu
10. Teodor Tulpan



Nu pot spune ca m-au surprins. Doar la Stefan Tulpan nu ma asteptam sa fie pe locul 10, deoarece multi, in special tinerii au votat pentru el. 

Octavian Goga-cel caruia i-am fost "avocat"- a iesit pe locul 3 si nu pot decat sa ma bucur. Nu ca as fi avut eu vreo contributie, insa totusi. 

Pentru cei care nu ati putut fi prezenti la numaratoarea inversa: maine, la ora 20,00 Televiziunea Eveniment va transmite inregistrarea evenimentului. Ce nu va transmite insa este bucuria noastra de dupa, cupele de sampanie inchinate in cinstea lucrului bine facut, cheful de dupa din Supporter si in general, atmosfera exuberanta ce a domnit pe tot parcursul acestui proiect "maret". Na, ca am spus-o. E ceva maret in a incerca sa educi cetatenii unui oras, in a-i informa despre valorile cu care el a contribuit pe parcursul istoriei la gloria Romaniei in lume.

Proiectul nu se inchieie aici, pe situl www.marisibieni.ro veti putea citi biografiile celor 215 mari sibieni, pe care, din pacate, nu i-am putut premia cu totii...



Bravo Razvan si Tudor, bravo tuturor celor peste 70 de sustinatori ai campaniei, multumim sponsorilor si partenerilor.


Sa- i dam Cezarului ce-i al Cezarului:


BLOGGERI: Alexandra Capotă (alexsleepy.wordpress.com), Marius Bârsan (freecyclesibiu.blogspot.com), Daniel Bâlbă (piatacibin.ro), Călin Blaga şi Miruna Roman (podulminciunilor.ro), Liliana Nenciu Blaga (parfumdefemeie.wordpress.com), Bogdan Brylynski (brylu.ro), Mihai Copăceanu (psihologiebun.wordpress.com), Adrian Cozma (vladimirempire.blogspot.com), Camelia Crişan (camiku.blogspot.com), Roberto Dietrich (robertodietrich.ro), Ciprian Drăghici (citadelasibiana.ro), Ada Frandeş (dreamwind55.blogspot.com), Daniel Hoja (daninhodj.blogspot.com), Bogdan Isăilă (pancu.ro), Teo Iuhas (bagatorideseama.com), Raluca Lazăr (opiniijuridice.blogspot.com), Maria Marin (maryamarin.blogspot.com), Monica Obogeanu (obogeanu.com), Eliza Penciu (greencharme.blogspot.com), Bianca Popa (casascorpiei.wordpress.com), Claudia Popa (nobine.wordpress.com), Andrei Popianoş (alteuri.blogspot.com), Miruna Siminel (siblonedelegandesc.ro), Sebastian Suceveanu (seba-suceveanu.blogspot.com), Cosmin Şipos (chewingisaddictive.wordpress.com), Maria Tomoiaga (mariatomoiaga.blogspot.com), Monica Turcu (moni2907.blogspot.com).

 

PRESĂ: TV şi Radio Eveniment, Turnul Sfatului, Sibiu 100% şi jurnaliştilor Alin Bratu, Angela Carabaşu, Adela Cândea, Cosmin Chelcea, Elida Ioana Cremene, Traian Deleanu, Ştefan Dobre, Laurenţiu Sever Lup, Andrey Kobolov, Alexandra Marcu, Isabela Paulescu, Ciprian Stăvar.

 

SUSŢINĂTORI ONLINE: femeiaunika.com, sibiul.ro, stirisibiu.ro, sibiunews.ro, spixii.ro, sibienii.ro

 

SPONSORI, SUSŢINĂTORI: Printcenter, ExpressYou, smartart.ro, hostvision.ro

 

LOCAŢII PARTENERE: Loteria Română, CarmOlimp, Librăria Humanitas, magazinul LaFantezie, Cafe Wien, Atrium Cafe, Oldies Pub, Supporter Pub, Old Friends Pub, Erasmus Cafe, taxi 924.

 

MULŢUMIRI: CSU Fans, Radu Scutea, Valeriu Obogeanu (şcoala Radu Selejan), Aurelia Roca (şcoala Regina Maria), Silviu Scrob, Rareş Budac, Emanuel Tăvală.

 

Mulţumim încă odată tuturor pentru sprijinul acordat!


vineri, 3 decembrie 2010

Luxul de a avea copii...

Uitati ce postare a pus Lili, o mamica viteaza si viitoare mamica...Eu inca nu am copii, insa e bine sa ne vedem si de viitor.

Mamici din Sibiu, haideti sa ne organizam si sa protestam. Mai multe asociatii din Bucuresti au facut deja un pas in acest sens, iar Miercuri 8 Decembrie vor sa protesteze in fata Guvernului. Acestia fac acum demersurile necesare pentru a obtine autorizatia de protest. Deasmenea, precizeaza ca in cazul in care vremea va fi prea rece roaga mamele sa vina cu caruturile goale la protest pentru a nu expune bebelusii la frig. Este prea departe sa mergem la Bucuresti, dar cred ca vom putea face la Sibiu, desi stiu ca aici lumea se organizeaza foarte greu. Dar sunt drepturile noastre. Nu zic ca nu e bine sa ne intoarcem la munca, dar daca ne-ar oferi mai multe conditii udne sa ne lasam copiii, precum si mai multi bani, ar fi ok. Eu am sunat la cele 7 crese de stat din Sibiu si niciuna nu are locuri disponibile, doar liste de asteptare. Deci daca eu din ianuarie trebuie sa ma intorc, imi las copilul in strada? Mai multe detalii despre protestul din Bucuresti!

In urma proiectului de lege prin care Guvernul intentioneaza sa modifice durata concediului maternal si cuantumul indemnizatiei de crestere a copilului in detrimentul clar al ambilor, am luat decizia sa propunem mamelor un protest inedit prin care sa semnalam bravilor nostri guvernanti ca trebuie construite cresele inainte de a trimite mamele la munca ci nu dupa.

Protestul ar consta in adunarea mamelor cu copii de pana in 2 ani in carucioare in fata Guvernului si insiruirea carucioarelor in fata Guvernului cu solicitarea ca Guvernantii sa aiba grija de copii nostrii in timp ce noi suntem trimise la munca, in lipsa creselor si a bonelor specializate in ingrijirea copiilor mai mici de 2 ani. Vom arbora de carucioare mesajul ‘Nu o vreau pe Bona Boc, o vreau pe mama la loc!’ si ‘Bona Botis este rea, pe mama vrea sa mi-o ia!’

Propunem ca acest protest sa aiba loc Miercuri 8 Dec dimineata la ora 11 in fata Guvernului. Haideti sa ne mobilizam pentru a ne apara drepturile!

Asteptam confirmarea de participare a tuturor ONGurilor al caror obiect il fac drepturile femeilor si/sau al copiilor precum si precum si oricarui cetatean roman afectat de acest proiect de lege. Deasemenea, rugam pe toti cei interesati sa ne ajute la diseminarea anuntului acesta pentru ca un numar cat mai mare de mame si copii sa poata afla ca va exista un eveniment in cadrul caruia vor putea sa isi exprime revolta! Va rugam deci folositi toate canalele de comunicare de care dispuneti (mail, Facebook, Twitter, forumuri, site-uri personale etc.) pentru a da vestea mai departe. Nu uitati sa confirmati participarea pe adresa office@mamepentrumame.ro

joi, 2 decembrie 2010

Invitatie si lansare

Lume -lume! Sa stie tot sibianul ca de maine, 3 decembrie, cetatea noastra are un numar special dedicat judetului Sibiul al Force, Tourism Business & Tourism Magazine.





Maine, la ora 10.00-12.00 cu ocazia lansarii noului numar al revistei, va avea loc la sediul Academiei Evanghelice din Turnisor, Str. Livezii 55, o conferinta in cadrul careia vor fi dezbatute diverse aspecte legate de potentialul turistic al judetului nostru in contextul dezvoltarii sale continue.

Realizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sibiu şi Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu, acest număr al revistei prezintă patrimoniul istoric, geografic, cultural şi turistic al judeţului. Revista este rezultatul implicării a numeroşi operatori culturali, din turism şi din mediul economic sibian. Aceasta contribuie la un plus de vizibilitate a regiunii: este scrisă în ediţie bilingvă, romană-engleză, şi se distribuie în regim de protocol. La acest eveniment vor participa reprezentanti ai Federatiei Patronatelor din Turism, tour-operatori si presa. 


miercuri, 1 decembrie 2010

Concluziile experimentului de ieri

Ieri ne vorbiseram bloggerii din Sibiu si nu numai sa publicam acel post cu titlul SUNT MANDRU CA SUNT ROMAN. Am avut raspunsuri pozitive si negative. Cei de peste hotare au fost prezenti. Altii nu. Blogari importanti au fost nice si au scris  ceva (vide siblondelegandesc-thanx) altii au consideat ca la scade pozitia in zelist sau vine sponsorul si isi ia reclama de pe ei. Whatever.


Dar nu asta este ideea. Ideea din spatele chestiei asteia este ca... Ta  dadam...Lucian, I am looking at you...suntem colegi si putem sa facem ceva impreuna, ne putem mobiliza sau sincroniza. Nu ca esti sau nu mandru ca esti roman. Unii am putut si am castigat prieteni, am gasit oameni faini cu aceeasi idei si efervescenta. 


Suntem in plina criza. NU economica. Ce e val ca valul trece. Ci criza spirituala, care picior in groapa inseamna. Suntem demoralzati si deprimati. Si culmea, ne face placere sa ne plangem amarul. Daca nu cauti motive de mandrie, nici nu ai sa gasesti. Daca te uiti doar in noroi, acolo ti se va desfasura si viata. 



Multumesc pentru ca existati, voi, care nu vedeti decat ce nu aveti in loc de ce aveti, voi care nu stiti decat sa cereti fara sa dati, voi cei care veti mosteni pamantul si il veti lua cu voi in mormant. Voi care habar nu aveti unde traiti si de ce. Pentru voi, ieri au fost fasole si sarmalute.

SUNT MÂNDRU CĂ SUNT ROMÂN!



Sunt mandra ca sunt romanca pentru ca:

1.  Am o tara frumoasa. Am o istorie bogata, cu multe influente culturale. E vina personala a fiecaruia daca nu stie sa se bucure de ele. 


2.Tara noastra are si a avut destule personalitati geniale.
Poate sunt si eu printre ele. Sau tu. Sau X de pe strada. Fa-ti timp sa iti cunosti vecinii. Vei fi uimit de cei din jurul tau! 


3. Miscari si nemultumiri exista pe intreg pamantul. La noi e pace. Daca vi se pare putin, stati o tara pe mess cu prieteni din Israel.
Sau Coreea.


4. Ca femeie, sunt libera sa aleg. Aici exista egalitate de drepturi intre sexe. Daca ar exista si egalitate in obligatii, as spune ca e Paradisul.


5. Criza? O fi. Insa spre deosebire de altii, romanii s-au descurcat mereu cumva. Puneti o americanca sa tina o casa si o familie cu salariile noastre si apoi faceti-i programare la psiholog. 


6. Ospitalitatea nu a murit inca. 


7. etc...etc...etc...Hai ca e inca bine! 

Postul meu nu este singurul mandru. Stati cu ochii pe blogurile sin Sibiu si nu numai.

Acesta este primul proiect al O.N.B.R (Organizaţia Naţională a Bloggerilor din România). Proiectul este sustinut in offline de firme inimoase si mereu aproape de noi printcenter.ro şi smartgifts.ro, care ne-au oferit cele 92 de stickere (92 de ani de la 1 decembrie 1918) cu bannerul de susţinere a campaniei „SUNT MÂNDRU CĂ SUNT ROMÂN!”, pe care le vom imparti maine pe centru incepand cu ora 12 tuturor sibienilor care sunt mandri ca sunt romani. 

Daca sunteti curiosi sa stiti ce ii face pe romani sa fie mandri, gasiti aici.