luni, 18 iulie 2011

News

News, nu neaparat in ordinea cronologica sau a importantei:

1 La Ocna Sibiului e fain. S-au deschis lacurile, deocamdata e curat si civilizat. Am apreciat mai ales cum au amenajat Brancoveanu-intotdeauna mi-a fost teama sa ma apropii, de coborat ce sa mai vorbim! Acum se coboara lin, sunt trepte si balustrade. Merita sa dati o fuga pe acolo, asa, mai pe seara, cand mai scade din arsita.

Later edit: Mare romanism: saptamana trecuta, dupa 7 era intrare libera. Venea poporul puhoi la o balaceala sarata si calda. De saptamana asta insa, nu mai e. Pai ce, credeam ca exista ceva gratis pe lume?


2. La Lidl este inghetata buna la caserola, marca lor de lactate "Pilos" m-a surprins prin calitate, si am gasit Mozarella la pret decent. Unele lucruri merita cumparate de acolo. Nu va lasati insa momiti de etichetele rosii cu "oferte". De curiozitate, uitati-va dedesubt, pretul "neofertat" e tot acelasi.


3. Fu ziua mea. Intrun maare acces de lene am luat mancare de la Beijing (pui cu ananas si vita cu bambus, preferatele noastre). Primit cel mai frumos buchet de trandafiri din viata mea.


4. Am gatit chestii incredibil de gustoase zilele aste: Piept de pui cu lamaie si oregano, Paneer Pakora din Paneer facut cu manutele mele, un soufle de cartofi cu cimbru ca la carte...Miam.


5. Mi se termina serialul preferat "Big Love". A fost si pe HBO. Daca va imaginati ca viata cu 3 sotii e un vis...tz..tz.... Bill e un mormon poligam din Utah care incearca sa isi croiasca drum prin afaceri cu magazine, cazionuri, ba chiar sa intre in politica, are de furca mai mult decat poate duce cu legea si cu "falsul profet" din colonia de mormoni hard-core din Juniper Creek. Azi e ultimul episod...


6. La Kazza zau ca merita sa mergeti. I tell you why. Daca esti un gourmet ca si mine sau daca tii la sanatatea ta nu se poate sa incerci din bunatatile de acolo. sunt toate naturale, fara E-uri si conservanti.

Am inceput asa, de testare, cu un borcanel cu dulceata de lapte cu cocos. E un fel de crema de caramel nu lesinos de dulce insa merge la perfectie cu pita proaspata. Sau cu feliute transparente de mar de vara acrisor. Miam. Dezavantaj: Nu se vinde si la bidoane de 2 litri.

La cererea publicului am cumparat si un borcan de miere naturala cu scortisoara. E delicioasa, insa surpriza vine dupa ce o pui in ceai-incepe sa miroasa extraordinar a scortisoara. La o urmatoare vizita nu am rezistat si am luat niste muschiulet afumat clasa intaia. A urmat niste pecica, tot afumata. Pe care am "lichidat-o " cu pita su seminte de floarea soarelui si un sos de iaurt cu ursturoi si cimbru. Pacat ca nu am poze.

Si siropurile...cel de trandafiri parca ar fi elixir lichid. Parfumat si aromat, parca m-as plimba prin gradina botanica din Cluj. Pacat ca se termina repede

:(

Nu ratati tarta cu lamaie si afine. Da' zambetul gazdelor face toti banii!

6. La "Mara" pe centru se face un Frizzante mirobolant si ametitor. A must try!

7. Ah da...vinovati de rezultatele dezastruoase de la BAC sunt copiii. Punct.





vineri, 1 iulie 2011

Sweetest Kill...