luni, 30 ianuarie 2012

joi, 26 ianuarie 2012

Bebe M, uh-la-la si sfaturile tampite







Si uite ca m-am prostit si eu cu bestsellerul "Cuplul conjugal la bal sau la spital" al lui Bebe Mihaiescu, dus pe culmele celebritatii de minut de Mihaela Tatu pe "Acasa-televiziunea pentru ovare."

Omul e super titrat -Specialist in psihologie medicala, psihosexologie, psihologie transpersonala, psihosomatica, psihoterapie. Conferentiar la Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa“ din Iasi, unde preda psihologia medicala. Profesor asociat la Universitatea „Al. I. Cuza“ din Iasi, unde preda, la Facultatea de psihologie si stiinte ale educatiei, psihosexologie si psihoterapie experientiala. Profesor asociat la Universitatea tehnica „Gh. Asachi“ din Iasi, unde preda psihosexologie. Psihoterapeut de orientare experientiala. Studii universitare de psihologie, drept si medicina Doctorat in psihologie, masterat in psihoterapie. Licentiat international NLP (programare neurolingvistica). Master NLP. Membru al Societatii de Psihoterapie Experientiala Romane (SPER); presedintele SPER Iasi si directorul Revistei de psihoterapie si psihologie clinica editate de SPER Iasi. Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. Expert in arte martiale.

Mi-ar placea sa ajung si eu pana aici. Siiiii totodata la stadiul in care orice imi iese din gura sa devina hit si mantra pentru gospodine etern indragostite de Jose -Armando intre ora 6. 30-7. 30. Pai aici numai Coelho si Oprah au mai ajuns...

Cartea incearca sa ne prezinte intr-un fel care se vrea nonconformist (eu as spune Brasoveanu-Ojogean in clipele ei de intunecata neinspiratie post decembrista) 24 de tipologii de cuplu: de tip „obsesie sexuala“, cuplul „ba pe-a ma-tii“, cuplul „casatorie in alb“, „Terminator“, „na-ti-o tie“, „cutu schiop“, „mosul-zmeu si juna luminoasa“, „ca la noi, la nimenea“...


Toate bune si frumoase, lectura cel mult amuzanta si lirica INSA Bebe M. pica in pacatul sexului caruia prin capriciul naturii ii apartine. Misoginismul. Da... care sunt marile probleme ale cuplului? Sexul, de buna-seama. Nu e primul psiholog care propovaduieste asta, nimic iesit din comun. Cum tot la fel de neiesit din comun sunt si cazurile in sine. El barbat, porc nesimtit nu are in cap decat sex. Ea femeie plapanda, puf de papadie simtitor si iubitor, nu ii ofera destul sex pentru ca se simte ....whatever. Pai, conform gurului TV, barbatul -bestie se gandeste la sex 24/24. Iar femeia, din contra...nu...ea cu casa, cu cariera, cu copii, ea nu poate face sex/dragoste decat daca este iubita, in siguranta, puiculita si pufuletita cu flori si bombonele. Acum, datoria barbatului e sa o abureasca cat mai bine pentru ca ea sa ii ofere acest maret Cadou. Bebe polarizeaza pe barbatul übersexual si femeia qvasi-frigida. Probabil ca asa i se pare normala balanta.

Newsflash. Si femeile se gandesc la sex. Poti sa crezi asta? Insa in cartea lui Bebe M. nu gasim termeni precum "anxietate de performanta", tulburare de sexualitate, libido scazut, ejaculare precoce, impotenta sau alte de genul. Nu dom-le. Barbatul e mereu virgont. Femeia trebuie convinsa.



Obiectul anxietatii



Ma voi transforma oare intr-o piti de mall daca port maine rujul asta?

miercuri, 25 ianuarie 2012

Cadoul de azi



Made by my grandma, pentru puloverul meu gri si anost. Parca si zapada de afara e mai roz.

marți, 24 ianuarie 2012

Balsamuri de buze si de suflet

Iarna asta mi-a chinuit buzele. Sunt uscate si putin zgrunturoase. Bleax. Asa ca am incercat mai multe balsamuri, unele mai bunicele altele mai putin. Iaca topul:


3. "Oriflame Pure Nature Nourishing Balm", cica cu extras organic si mar rosu si ovaz. Suna bine, arata simpatic de tot in borcanel, are un gust yummi, miroase divin... 14, 00 lei/6 g.

Consistenta e placuta, e ca un fel de jeleu, partea care nu imi place mie este ca trebuie sa il aplic pe buze direct cu degetul, din borcanel. Adica de fiecare data trebuie sa ma spal pe maini. Un alt punct in minus e culoarea. Coloreaza buzele putintel in roz, asa decent, insa daca nu ai oglinda la indemana si mergi doar pe feeling, ai toate sansele sa sfarseti aratand ca Bozo Clownul. Am patit-o o data, asa ca micuta minune rosie a sfarsit pe noptiera, fiindca noaptea nu conteaza atat de tare daca am sau nu conturul buzelor perfect. Buzele se simt putin cleioase.


2. Balsam Sun Dance Sensitiv cu SPF 50 de la DM. Eftin ca braga, 5 lei/4,8 g. Cel mai tare m-a tentat factorul de protectie solara. De pe situl lor am citit ca ar contine hidrocomplex cu vit.B12, uleiuri si ceara naturala, fara coloranti sintetici.

Nu stiu cat de buna treaba face, pentru ca la 3 minute dupa ce l am deschis, m-am hotarat sa cumpar altul. De ce: 1. mirosul tehnologic ciudat, desi nu iesise din termenul de garantie. 2. gustul putin artificial, 3. lasa buzele albicioase, la cateva minute trece, insa pana atunci arat ciudat. Il tin in geanta "de incendiu" pentru cazuri disperate in care imi explodeaza buzele. Batonul e putin tare, nu e cremos defel. Totusi, chestie de obisnuinta.


1 Favoritul meu absolut - balsamul de buze de la Gerovital Plant. 5 lei/4.2 g . Exista 3 variante si le-am incercat pe toate: pentru hidratare (Balzzzam) , pentru regenerare și protecție (Balsammm) și pentru calmarea și cicatrizarea buzelor crăpate (Balsamed). Mai ales acesta m-a scos din necaz. Iti lasa pe buze o senzatie de racoare placuta.

Gustul este mentolat si putin dulce. Textura e cremoasa, necleioasa. Imi place ca e transparent si nu arati dupa ca si cum ai fi mancat un pui fript fara servetel... Iar designul e dragut, albinuta aia face toti banii :)

Ups, era sa uit de balsamul de suflet. Here you go


Un pic siropos si bollywoodistic, insa asta n-a ucis inca pe nimeni.

vineri, 6 ianuarie 2012

The real power...hai sa fim ipocrite



Cei de la Axe/Lynx au facut intotdeauna reclame putin funny, edgy, sexy si riscante (asta daca esti o feminista hardcore cu cosuri, tunsoare barbateasca si fusta de Elena Ceausescu, la jumatatea genunchiului).

"Degradanta pentru femei - asta a considerat Autoritatea pentru standarde in publicitate din Marea Britanie. Atat mesajele, cat si fotografiile, inspira obscenitate si subliniaza doar latura provocatoare a femeilor." Sa mori tu!
Hai sa o luam pe caprarii si sa vedem cat de degradate moral sunt femeile, saracele:

1. Tipa arata bestial. Care barbat nu s-ar baga la o combinatie?
2. Friptura e de nota 10. Care barbat nu saliveaza nici macar acum?
3. Combinatia de femeie sexy+ lenjerie incitanta si mancare ca la mama acasa e in-cen-di-ar-a!

AND THAT, FOLKS, IS ONE OF THE POWER OF WOMEN. Un fund sexy si o mancarica buna si sunteti plastilina in mainile noastre. Point taken.

Maine, va dau reteta mea de pui cun coriandru...:)