luni, 4 februarie 2013

Oprah

Nu sunt fan Oprah. Stiu ca e faimoasa, ca e una dintre cele mai influente femei din lume, ca e buna, ca doneaza si face cadouri extravagante publicului. Nu pun la indoiala bunele ei intentii si sfaturi. In fine, in America multiculturala si multicolorata, e bine sa ai optiuni. It takes all sorts to make a world.


Stiu ca are un club de carti, ca face recomandari (de care ma feresc), avand chiar si o revista :" The Oprah Magazine", pe care tocmai am citit-o ca PDF. "Citit" in sensul ca am depus efortul cognitiv de a descifra o serie de simboluri. Revista are 204 pagini, dintre care 86 de pagini doar reclame. Pe bune. Le-am numarat. Raman 188 de revista. Din care scadem 6 pagini de la sfarsit cu adresele magazinelor unde se gasesc produsele din revista de cumparat, 182. Plus paginile de moda, fara continut, paginile titlu-tot fara continut. Si ajung la concluzia ca 1. dai o groaza de bani pe poze colorate cu reclame  2. revista nu are continut de calitate 3. Oprah e o oportunista care scoate bani din piatra seaca. Never liked her, anyway.

Lucru care ma aduce la revistele noastre glossy, romanesti sau nu. Aceeasi poveste. Zeci de pagini de reclame, continut repeititv si naivut, mostre din ce in ce mai putine, preturi tot mai mari. 
Lucru hazliu acum cateva luni. Obisnuiesc sa cumpar revistele mici, geni Click pentru femei, Libertatea pentru femei, Ioana,  Toate de la acelasi trust si culmea, pe langa ca au articole cu subiect asemanator, chiar si pozele sunt aceleasi. Ma rog, o fi Shutterstock fiindca sunt gratis, insa macar putina atentie meritam si noi. 

Cand, oh, cand, se va inventa revista pentru femeia reala de langa noi? 



Niciun comentariu: