vineri, 23 mai 2014

Haideti cu noi in Valea Ingerilor. Cu caruta.

Nu, nu am dat in patetisme si romantisme de Facebook!



·        Va invit la un eveniment special. Lipicioşii live la Biserica din Engelthal. În inima Transilvaniei, în mijlocul judeţului Sibiu se află satul părăsit Engelthal. Aici, într-o biserică părăsită, plină de istorie, Lipicioşii vor susţine un concert de suflet – LIPICIOŞII ENGELTHAL LOVE.

·        Lipicioşii. Un proiect muzical care a debutat în decembrie 2012.
Membrii trupei sunt actori, de unde şi specificul apariţiilor live, specificul căutărilor şi săpăturilor estetice.
·        În vara lui 2013 Lipicioşii au descoperit Engelthal, satul cu un singur locuitor din inima Transilvaniei, din mijlocul judeţului Sibiu. Un vechi sat săsesc, părăsit. Un spectacol al ruinelor şi al istoriilor fantasice şi surrealiste, demne de romanele răposatului Marquez.
„Auzisem de la amicul nostru Tara, artistul ăl mai neliniştit al urbei, de poveştile cu Helmut mistreţul, pe care îl cărau porcii acasă de la cârciumă noapte de noapte, de idila lui cu stripteuza din satul vecin, ţiganca cu un picior de lemn; de ciobanul Aurel, singurul locuitor al satului; de ultima bătrână din Engelthal, strivită sub acoperişul propriei case pentru că nu a vrut să părăsescă satul în ciuda avertismentelor bufniţelor din turla bisericii; de casa părăsită în care locuia un cal singuratec până au venit cei din satul vecin şi l-au dus la abator. Ne-am grăbit să descoperim acest loc fabulos şi blestemat în acelaşi timp. Am descoperit astfel biserica părăsită din Engelthal, cimitirul ascuns sub verdeaţă. Am ţinut un concert ad-hoc pentru ciobanul Aurel, singurul om viu din satul uitat de oameni.” (Lipicioşii)   
Astfel, în vara lui 2013 Lipicioşii au concertat pentru unicul locuitor din Engelthal.

·        Acum, în 30 mai 2014, cu un repertoriu adecvat, LIPICOŞII vor concerta în Biserica părăsită din Engelthal. Muzica live (chitara, bass, acordeon, cajon, etc...) se va îmbina cu poeme, cu răsuflări şi respiraţii de suflet. Melodii originale marca LIPICIOŞII precum şi adaptări ale unor songuri cunoscute se vor auzi în biserica ce va fi restaurată şi pictată de Tara von Neudorf.

Traseul este următorul: Sibiu – Şeica Mare – Buia. Din satul Buia drumul devine dificil, nesemnalizat, aproape impracticabil. Cel mai eficient mod de transport sunt căruţele. Invitaţii vor fi aşteptaţi vineri, la ora 19.00, în satul Buia (în dreptul cârciumei din sat). De aici vor fi preluaţi de căruţele puse la dispoziţie de Tara şi de BIS. Până în satul Buia puteţi ajunge cu maşini personale, din Buia veţi fi preluaţi de căruţele puse la dispoziţie de organizatorii evenimentului. Acestea vă vor transporta până la Biserica din Engelthal, unde va avea loc concertul.

Locurile sunt limitate. Rezervările se fac în ordinea solicitărilor la numărul de telefon 0751194389 sau pe mesaj privat pe pagina Asociaţiei Culturale BIS.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Like

Anonim spunea...

Bună dimineața.
Bănuiesc că sunteți una și aceeași persoană care punea pe youtube o întrebare referitoare la muzica Avant'n'Gard.
Pentru că nu am un cont făcut acolo, profit de acest spațiu pentru a vă spune că da, acea piesă de care întrebați este pe bune și se găsește pe albumul nostru Soare staniol.
Vă doresc numai bine!