marți, 9 februarie 2010

Festivalul Egalitatii de Gen, Sibiu, 12-14 februarie

De Sfantul Valentin, A.L.E.G. ofera sibienilor un festival al dragostei: o campanie adresata in special tinerilor, pentru prevenirea violentei in cuplu si combaterea stereotipurilor de gen. Proiectul festivalului nostru se distinge prin faptul ca in loc sa atraga atentia asupra violentei in uratenia ei, promoveaza modelul opus abuzului de putere: consideratia pentru Celalalt. Este a 5-a editie a Festivalului Egalitatii de Gen, si va fi una speciala.

Intrarea este libera la toate evenimentele, iar programul festivalului include:
§ Biblioteca vie – un eveniment care te aduce fata in fata cu propriile prejudecati (sambata, 13:00, Biblioteca ASTRA Corp B). „Biblioteca vie” este un loc de conversatie in care cartile sunt de fapt oameni, de la care poti afla lucruri surprinzatoare despre adevarurile pe care le credeai general valabile, cum ar fi acela ca femeile nu stiu sa conduca sau ca barbatii sunt insensibili. Ea functioneaza ca orice biblioteca: la intrare gasesti un catalog al cartilor disponibile din care selectezi ce carte te-ar interesa. Imprumuti cartea pentru un timp limitat, maxim 30 de minute si o lecturezi intre patru ochi. Cartile bibliotecii noastre vor fi legate de prejudecatile despre femei si barbati. Veti gasi in catalog femeia manager, feminista, femeia sofer sau barbatul sensibil.

§ ALEGe-ti cuvintele! - actiune stradala in care cuplurile pot sa-si dedice mesaje “scrise” cu ajutorul “voluntarilor - litera”. Vrei sa oferi un cadou inedit partenerei sau partenerului de Valentine’s? Vino vineri pe str. Nicolae Balcescu (de la ora 13:00) sau sambata la Promenada Mall (de la ora 16:00) si cauta voluntarii ALEG cu ajutorul carora poti forma cuvantul cheie al relatiei voastre si vei primi apoi cadou o fotografie impreuna cu brosura „Retetele lui Cupidon”.

§ Teatru forum – o forma de teatru educativ care implica publicul in rezolvarea unor situatii-problema. Sub titlul „Roluri din viata”, cinci studenti ai Facultatii de Teatru din Sibiu joaca situatii ce exploreaza presiunile la care sunt supusi baietii, respectiv fetele, in sfera relatiilor private. Spectatorii, cu precadere studenti si liceeni, vor fi provocati la o discutie despre stereotipurile de gen si la gasirea unor solutii pe care le vor testa chiar ei, inlocuind actorii. (vineri, 18:00 la Teatrul Gong sau duminica, 20:00, la Art Cafe).

„Festivalul Egalitatii de Gen aduce laolalta cele doua jumatati, pe Ea si pe El, pentru a rezolva impreuna marul discordiei dintre sexe. Incercam sa starnim cateva intrebari cheie: Ce fel de partener sunt eu? Ce inseamna egalitate intre femei si barbati? Cum ne influenteaza prejudecatile viata de cuplu?”

2 comentarii:

Anonim spunea...

Off topic- Te invit duminica, 28 februarie, la prima intalnire a bloggeritelor! Intalnirea va avea loc incepand cu orele 20.00, la restaurantul Hermania situat pe strada Filarmonicii din Sibiu. Te astept cu drag! Mai multe detalii gasesti pe http://www.parfumdefemeie.wordpress.com.

cibinensis spunea...

Buna revenire in blogland ! Ma bucur ca la Sibiu exista si altceva decat maneloidele anuntate ca fiind 99% in preferinta Romaniei.
Sa credem ca 1% e la Sibiu si diferit.
Sa fie intr-un ceas bun !
Primavara minunata din Washington DC iti doresc.