vineri, 18 iunie 2010

I Have No Use For You, Now Die.

          Cam asta e reactia la mult asteptatul  album AINA-Days of the Rising Doom-  o opera metal cu pretentii de progresiv si power. Cast-ul e legendar, insa degeaba- Glenn Hughes (Deep Purple, Black Sabbath), Michael Kiske (ex-Helloween), Andre Matos (ex-Shaaman, ex-Angra), Tobias Sammet (Edguy, Avantasia), Marco Hietala (Nightwish, Tarot) , Cinzia Rizzo (Luca Turilli, Rhapsody, Kamelot), Candice Night (Blackmore's Night), Damian Wilson (Ayreon, Star One, Landmarq, ex-Threshold), Simone Simons (Epica) -  de dragul lui Gigel, nu voi comenta performanta ei. Basca au adunat si instrumentisti ca de ex. Derek Sherinian (ex-Dream Theater) ,Thomas Youngblood (Kamelot, Ian Parry), Erik Norlander (Ayreon, Ambeon), Erno "Emppu" Vuorinen (Nightwish, Altaria).  


         Povstea a fost "scrisa" de Amanda Somerville (HDK, Epica), care mai bine ramanea in back vocals... Doi fii rege ravnesc la aceeasi fecioara Oria, ea il alege pe cel mai blond si  mai bleg- ca asa e in toate basmele. Alalalt paraseste regatul si isi face el imparatia lui, unde da din picioare si se da cu capul de pereti. Cu forte noi, vine, asediaza cetatea lui frate-su', dar nu reuseste. O violeaza pe fosta, ea naste un copil, pe Syrius. Care se iubeste cu sora-sa Oriana. Ohhh... Destin crud! Ta-dam! 


          Nimic nou, metal opera a inceput cu Avantasia a lui Tobias Sammet-dupa parerea mea, net superioara lui AINA. 


         Avem si o balada demna de Disney. Silver Maid. Mda. Si o balada cu accente orientale, incredibil de lunga si repetitiva. Faptul ca  Amanda Somerville a "inventat" o limba nu o face mai atractiva, ci intareste mai mult sablonul fantasy al "operei". Whatever, exista sa parti care spala rusinica asta, de altfel chiar si baietii in piele si otel de la Mannowar s-au facut vinovati de pacatul baladelor roz. 

       Andre Matos doar in o melodie? :( . Haideti, e pacat!

Nu radeti, jur ca asta e videoclipul oficial!

Dupa ce l-am ascultat cap-coada, coada-cap si pe bucati verdictul meu este: Merita ascultat, voci bune, usor de uitat, pretentios si prea pompos. Talon's Last Hope, e by far, melodia cea mai tare.

Niciun comentariu: