vineri, 6 februarie 2009

Falnic, stejarul fu retezat....







Comitetul antitortura al Consiliului Europei (CPT) cere autoritatilor cehe sa renunte "imediat" la castrarea chirurgicala a persoanelor care comit delicte sexuale, calificata drept "tratament degradant", intr-un raport publicat joi la Strasbourg. Mai există varianta castrării chimice, mai blande. Castrarea chimică se refera la administrarea unui compus medicamentos (acetat de cyproteron sau acetat de medrozxiprogesteron) care reduce testosteronul, eliminand in mare parte dorinta sexuala si fanteziile.

Ţinind cont ca mai bine de jumatate din populaţia CE este alcătuită din femei, CE ar trebui sa işi revizuiască atitudinea. CTP face gargară că e inuman şi că lasă sechele psihice sărmanilor bărbaţi rămaşi cum fără fudulie şi ego masculin. La victime nu se găndeşte draga de CTP. Noi nu avem dreptul decat să fim victime. Nu avem dreptul decat să fim pradă pasivă, că pedepsele-s uşurele, şi oricum in Romania se scapă repede de părnaie.
Polonia propune si ea castrarea chimică a pedofililor si violatorilor. Şi bine face.

Pe de alta parte, un astfel de frustrat pus în libertate e si mai rău. Deci nici aşa nu e bine.
Dar oare un pedofil mai are drepturi care ii pot fi apărate?

2 comentarii:

adela mohanu spunea...

Dacă aş avea un pedofil în faţa mea, dar unul pe care să-l ştiu sigur pedofil, cred că l-aş castra cu mâna mea. Da aşa, ardeleneşte, cătinel. Şi pe viu. Din punctul meu de vedere, un asemenea om nu are niciun fel de drept. Nici la demnitate, nici la integritate, la nimic.

Problema apare însă atunci când intervine justiţia. Şi implicit erorile judiciare. Dacă au închis pe cine nu trebuia? Ohooooo, au fost mii de cazuri. Dacă nenorocim (şi mai mult) un nevinovat? Ne asumăm acest risc?

Cred că dezbaterea ar trebui să fie deschisă.

Lucian spunea...

ne-ar trebui si noua o astfel de lege. am vazut un film bun despre acest subiect, hard candy