miercuri, 11 februarie 2009

Exotisme si Romania Cultural

Uite ce am facut ieri.
A iesit foarte bine, e o reteta usoara si relativ rapida.
  1. 2 pulpe de pui mari (desi dupa dimensiune cred a comis furt de identitate, fiind de fapt curcan, eu l-am tratat ca pe un pui si el nu s-a suparat)
  2. niscai orez, la ochiometru pt. 2 persoane.
  3. o cutie de compot de ananas, zeama am scurs-o si am baut-o cu apa minerala (era prea dulce)
  4. condimente cat cuprinde, de toate felurile
  5. 1 cutie iaurt
  6. usturoi pt mujdei
Puiul l-am fiert pana am putut da jos carnea usor de pe os. Fiind fetita si prea sensibila la unele chestii, am lasat barbatul din casa sa dea pielea aia tremuratoare jos. Fasiile de carne le-am condimentat din belsug (asta nu e momentul sa faceti economie) cu un masala indian de la mama lui. Am identificat in el sare, fulgi de ardei iute de mama focului, chimion, piper, scortisoara, coriandru, menta si piper de cayenne. Fiecare pune ce are in casa. Principalul e sa fie mult.

Apoi le-am prajit/calit in putin ulei. Orezul l-am fiert fara condimente. Eu pun orezul cu apa intr-un vas de Jena, il las in microunda vreo 7 minute, dupa care mai amestec si il mai las inca cateva minute.

Intre timp am ascultat la Radio Romania Cultural o piesa de teatru (am mai spus ca ascult numai R. Cultural? Chiar si in masina...stiu... de scoala veche...).


Am facut un sos din iaurt, mustar, usturoi, ketchup si oregano. Gata.
Ananasul l-am sevit separat, pentru ca nu stiam cat de mofturos e Cel -Pentru-Care -Gatesc.

Nu a fost de loc. Ne-am ghiftuit ca la Tai-Ji. Singura diferenta a fost ca ne-am lafait cu tava la televizor. Mai facem!
PS Poze nu am... data viitoare pun.

Un comentariu:

Lucian spunea...

suna delicios, sa va fie de bine :)