joi, 24 iunie 2010

Biblia de celuloid-Masonii ne mananca!

Dupa regalul de film de la TIFF-  nicio zi fara un film bun- mi-am planificat pentru diseara celebrul "Metropolis" care acume atat de in voga printre consiprationisti.
Iaca si de ce.

Realizat in 1927 in Germania de Babelsberg Studios sub regia lui Fritz Lang a fost considerat, la vremea lui, cel mai scump film. Originalul avea 153 de minute, insa o parte din el s-a pierdut. O versiune remastered a fost prezentata la TIFF anul asta, cu muzica live, insa din pacate doar la Cluj.


Considerat un SF, acesta prezinta o societate capitalista dura formata din doua clase: conducatorii ce o duceau super bine si condusii ce cadeau din picioare de epuizare si se miscau parca teleghidati. Plin de simboluri, precum turnul Babel sau cele masonice, a tulburat mult telespectatorii si a fost unul din multele cauze care au dus la succesul revolutiei national-socialiste. Joseph Goebbels a fost foarte impresionat de pelicula si intr-un discurs din 1928 a subliniat: “Burghezia politica este pe cale sa paraseasca scena istoriei. Locul ei va fi luat de muncitorii oprimati ce-si vor incepe misiunea lor istorica” Bla-bla... unii pretind ca "Astfel, la vremea sa filmul si-a adus contributia in realizarea in spatiul germanic a ceea ce se pregateste acum la nivel global: pregatirea terenului pentru o revolutie care sa inlature vechile „elite” si sa instaureze o noua era."

Cica TOATE vedetutele gen Rhiana, Beyonce si Agilera se iau dupa el, incercand maram sa ne transmita ceva...sau sa incerce sa ne pregteasca pentru Omul nou, bionic. Tra-la-la, floricele pe campii. Tara arde si noi analizam videoclipuri...

Am sa vad si eu filmul si apoi poate am sa inteleg de ce a fost ridicat pe post de Biblie de conspirationisti. 

3 comentarii:

Georg spunea...

CORRIGENDA:
Chiar in titlu BIBLIA, nu BIBILA...banuiesc..
Sau poate este intentia de scriere criptic-masonica?!...
Georg Schoenpflug von Gambsenberg

Georg spunea...

TOT AIA DAR LA SFARSIT:

[...]pe post de BIBILE[...]

imi pare rau..dar..

Georg Schoenpflug von Gambsenberg

Ada Angharad spunea...

Saru -mana de ajutor. Cred ca sunt pagan pana si in ortografie :)