joi, 29 iulie 2010

Tara vanduta...

Descins sâmbătă în staţiunea Harghita Tuşnad-Băi pentru o nouă întâlnire cu premierul Ungariei, Viktor Orban, la Şcoala de Vară "Tusvanyos", preşedintele României, Traian Băsescu, a fost somat de un extremist să-şi arate paşaportul

"Domnule Băsescu, paşaportul!" scria pe pancarta cu care încerca să-i ţină calea un tânăr într-un tricou alb imprimat cu harta României, fără Transilvania şi Banat. Era "faimosul" extremist din Miercurea Ciuc, Barna Csibi, funcţionar la Direcţia Finanţelor Publice Harghita şi, în timpul liber, şef al organizaţiei paramilitare "Plutonul secuiesc" din Garda Maghiară, scoasă în afara legii de autorităţile din Ungaria. Spre norocul său, zidul gărzilor de corp care-i croiau drum prin mulţime l-a împiedicat pe Traian Băsescu să observe parncarta şi pe purtătorul ei pe care, de altfel, câţiva sepepişti îl ţineau, discret, la distanţă. Aşa că şeful statului s-a delectat doar cu câteva aplauze răzleţe şu fluierături aşijderea, plus o ironică "Să trăiţi bine, hă, hă, hă! ", pe care s-a făcut însă că nu le aude. Aceasta în vreme ce premierul Viktor Orban, sosit cu câteva minute înaintea sa fusese întâmpinat cu ovaţii şi o salvă de "Hajra, Orban!", "Hajra, hajra, Magyarok!" ("Înainte, Orban!, Înainte maghiari!"), "Autonomia!".

...scrie in Gandul de ieri.

Suntem un neam de (si o spun cu durere si dezamagire pentru cei buni si putini):


mojici- un neam de kichiosi si neamuri proaste care nu ar invata si nu s-ar cizela nici sa-i tai. Exemplul cel mai elcovent este o "nunta" traditionala. Sau celebrele iesiri la aer liber. Galagie, mojicie, mizerie, indopare si atat. Sau emisiunile de TV, reality-showurile la care ne place sa ne zgaim pentru ca adoram mizeria si scandalul. Avem mahalaua in sange. Si ne mandrim cu ea.

 

lingai fara sira spinarii, oportunisti lasi. Arata-i unui roman niscai parai, promite-i o masa gratis sau ceva infim, dar gratis, si te pupa si in fund. Nu, noi nu ne gandim la maine, astazi sa avem micu-n farfurie, berea la TV si trai nineaca!


egoisti si fara habar de solidaritate- cui ii pasa de pensionari? Aude? ce daca se taie din salarii? Mie sa imi mearga sa am de iesit cu fetitele la strand si sa ma dau bastan.


superficiali, fara discernamant- Ce imitam? De ce? Ce e bine? Ce e rau? De ce ne tiganizam in mod voluntar? E mai usor sa cobori decat sa urci. Inainte de toate suntem animale. Maneaua si mahalaua in care se zbate Romania ne ofera cadrul perfect. Neam de mojici, milogi si gropari ce suntem.


Sunt prea dura? Doar trista. Ne pierdem identitatea nu numai in fata lumii, ci si in fata noastra.Ne tiganizam, maghiarizam, manelizam, cretinizam de buna voie.  


Ne-am vandut pentru 5 generatii, suntem manipulati, teren de experimente sociale, lumea a 3- a a Europei. Nu mai exista speranta, unitate. De aici incolo, fiecare pentru sine. Trag apa peste Romania.




Niciun comentariu: