vineri, 8 aprilie 2011

Grimus et al.

Vad ca de la o vreme, Sibiul nostru e plin de evenimente. Mai mari (FITS, JAZZ Fest, Cantecele Muntilor...) dar si maruntele de tot. Ca de exemplu, numeroasele concerte de prin din prin baruri si cafenele semiobscure . Atat de maruntele ca te intrebi cine sunt artistii si de ce canta pentru o mana e oameni in beciurile botezate funky si comerical "puburi". Scuzati-mi ignoranta. Plenty? Grimus? Byron (ok,de asta am auzit, dar la literatura)? Gultiy Lemon am mai ascultat, ca e jazz, desi nu genul meu. Ideea de baza e ca avem o multitudine de showuri mici, mici, si degeaba. Degeaba te alini cu un pubilc de 30 de oameni, format 50% din prieteni. Iti furi singur caciula.

Plus ca nu prea inteleg concertele astea la pachet cu statul la masa si bautul de bere.


Sa ne dam urbani. Suntem altfel. Urla "alternativul" din noi, suntem rebeli, jos cu establishmentul... Huo sclavii corporatisti ! Si uite asa, devenim poster-child-ul cliseului. Tu ce asculti?


And don't get me started on the Sibiu "artists"...

8 comentarii:

Anonim spunea...

tu esti una din cei care a zis "who the fuck is arcade fire", nu? :)
sau n-ai habar despre ce vorbesc, caz in care mai bine ai lasa-o mai moale cu trollingul

Ada Angharad spunea...

De Arcade Fire am auzit si eu, mersi fain.
Troll as fi daca as veni la tine pe blog si ti-as lasa mesaje de astea cum imi lasi tu mie.
Vrei sa iti dau si eu o lista de formatii de care nu ai auzit TU?

CorinaOltean spunea...

Aseara chiar am fost mandra sa vad 3 concerte in orasul nostru. Si da, publicul din Sibiu e lesinat, dar poate cu timpul se va invata si el sa fie mai "urban", daca trebuie sa-i spunem neaparata asa. Nu au ajuns concertele cu Proconsul si Iris si Compact de pana acum? Care e problema pana la urma? Cu tot respectul, de Byron si de Grimus si de ce nu, chiar si de Plebty, nu ati auzit poate dumneavoastra, insa canta de multi ani si canta bine. Si uite, tocmai din cauza atitudinii de genul asta nu ajung sibienii sa auda de ei. Lasa, Bere Gratis si Directia 5 vin in fiecare an, nu? Fiecare cu gustul si cu parerile lui, nu va obliga nimeni sa ingrosati randurile celor 30 de oameni "degeaba", dar macar nu mai presupuneti ca stiti ce inseamna asta pentru ei.
O zi faina, si mai toleranta, poate:)

Ada Angharad spunea...

Ma bucur ca blogul meu devine site de intalnire al fanilor indignati. Ma bucur si ca esti mandra de 3 concerte de cafenea. E un pas inainte, decat deloc...Nu intru in polemica cu privire la calitatea muzicii formatiilor respective- gusturile sunt subiective.
Fiti undeground si fugiti de mainstream, ascultati funk -soul- jazz, punk sau orice altceva va face sa va simtiti speciali, insa nu pretindeti ca asta nu va pune eticheta, de orice fel ar fi ea. Life is that way.

andrei spunea...

nu stiu de ce vorbesti de concertul Grimus pentru ca e evident ca nu ai fost acolo. a fost arhi-plin, peste 200 de persoane, si un show care cu siguranta te-ar fi impresionat. au scos un album de debut genial, au foarte multe piese superbe. stii cum ziceau hiphoperii aia... nu vorbi, fara sa stii

Ada Angharad spunea...

Mai fani inraiti! Ho cu mama ca nu ati inteles ce vreau sa zic, dar o dati inainte cu succes. O fi Grimus the new in band in town, si o fi avand sute de fani si "album de debut genial" dar...whatever. E vorba de mici concerte -mari, cu care nu se face primavara muzicala.

andrei spunea...

pai tocmai concertele mici si de calitate fac diferenta intre un oras cultural viu si un sat obosit in care vin o data pe an sa cante iris sau voltaj. trupele astea "mici" de care vorbesti reprezinta viitorul si concertele le tin in viata.

Kozminovici spunea...

Nu-mi dau seama din rândurile de mai sus ce nu-ţi convine de fapt. Nu-ţi plac artiştii/muzica lor? Nu-ţi plac locurile în care se ţin concertele (de parca băutul de bere ar fi o activitate atât de nedemnă)? Nu-ţi plac oamenii care merg la astfel de concerte?
Îmi laşi impresia românului veşnic nemulţumit căruia totul îi pute a ceva. Spui că evenimentele astea sunt "mici şi degeaba". Ok, cum ai prefera să fie? Într-o sală clasică de concerte? Cu public elegant, în ţinută de seară, care să aplaude cuminte după fiecare melodie?
Sau poate problema e că vin puţini oameni? Când trupele astea umplu totuşi în alte oraşe cluburi de sute şi chiar mii de oameni, poate că problema nu e chiar in totalitate a lor, hm? Dar ce să faci când uite, e plină ţara de oameni veşnic nemulţumiţi dar atât de self-righteous.
Byron au cântat acum câţiva ani la Thalia. Poate atunci ţi-ar fi plăcut.