miercuri, 28 decembrie 2011

Syrian Bride

Ziua nuntii Monei va fi cea mai trista din viata ei. Stia ca odata ce se va trece granita dintre Israel si Siria pentru a se casatori cu Tallel nu se va mai putea reintoarce niciodata la familia ei din Majdal, un satuc druz din Inaltimile Golan ocupate. Odata casatorita, isi va pierde cetatenia nedefinita si va ramane in Siria pe vecie.




Tatal Monei este un activist politic pro-sirian si isi ispaseste condamnarea cu suspendare. Fratele ei mai mare, Hatte, s-a casatorit cu o rusoaica si a fost exclus din sat de catre liderii religiosi, dar si de tatal sau. Fratele mai mic e un mic bisnitar in Italia, iar sora ei, Amal, are doua fete adolescente si doreste sa urmeze o facultate, insa sotul nu o lasa. Cand in sfarsit toata familia se aduna la nunta, evenimentul e pus in pericol de infernala masinarie a birocratiei (de parca numai la noi ar fi asa?).



Nu stiu ce m-a impresionat mai mult- decizia grea a fetei care isi paraseste familia pentru un logodnic pe care il cunostea doar de la TV? Situatia din zona? Lipsa oricarei sperante intro rezolvare a conflictului?


Faceti-va timp pentru un film mai obscur, insa de 5 stele!


Niciun comentariu: