joi, 26 ianuarie 2012

Bebe M, uh-la-la si sfaturile tampite







Si uite ca m-am prostit si eu cu bestsellerul "Cuplul conjugal la bal sau la spital" al lui Bebe Mihaiescu, dus pe culmele celebritatii de minut de Mihaela Tatu pe "Acasa-televiziunea pentru ovare."

Omul e super titrat -Specialist in psihologie medicala, psihosexologie, psihologie transpersonala, psihosomatica, psihoterapie. Conferentiar la Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa“ din Iasi, unde preda psihologia medicala. Profesor asociat la Universitatea „Al. I. Cuza“ din Iasi, unde preda, la Facultatea de psihologie si stiinte ale educatiei, psihosexologie si psihoterapie experientiala. Profesor asociat la Universitatea tehnica „Gh. Asachi“ din Iasi, unde preda psihosexologie. Psihoterapeut de orientare experientiala. Studii universitare de psihologie, drept si medicina Doctorat in psihologie, masterat in psihoterapie. Licentiat international NLP (programare neurolingvistica). Master NLP. Membru al Societatii de Psihoterapie Experientiala Romane (SPER); presedintele SPER Iasi si directorul Revistei de psihoterapie si psihologie clinica editate de SPER Iasi. Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. Expert in arte martiale.

Mi-ar placea sa ajung si eu pana aici. Siiiii totodata la stadiul in care orice imi iese din gura sa devina hit si mantra pentru gospodine etern indragostite de Jose -Armando intre ora 6. 30-7. 30. Pai aici numai Coelho si Oprah au mai ajuns...

Cartea incearca sa ne prezinte intr-un fel care se vrea nonconformist (eu as spune Brasoveanu-Ojogean in clipele ei de intunecata neinspiratie post decembrista) 24 de tipologii de cuplu: de tip „obsesie sexuala“, cuplul „ba pe-a ma-tii“, cuplul „casatorie in alb“, „Terminator“, „na-ti-o tie“, „cutu schiop“, „mosul-zmeu si juna luminoasa“, „ca la noi, la nimenea“...


Toate bune si frumoase, lectura cel mult amuzanta si lirica INSA Bebe M. pica in pacatul sexului caruia prin capriciul naturii ii apartine. Misoginismul. Da... care sunt marile probleme ale cuplului? Sexul, de buna-seama. Nu e primul psiholog care propovaduieste asta, nimic iesit din comun. Cum tot la fel de neiesit din comun sunt si cazurile in sine. El barbat, porc nesimtit nu are in cap decat sex. Ea femeie plapanda, puf de papadie simtitor si iubitor, nu ii ofera destul sex pentru ca se simte ....whatever. Pai, conform gurului TV, barbatul -bestie se gandeste la sex 24/24. Iar femeia, din contra...nu...ea cu casa, cu cariera, cu copii, ea nu poate face sex/dragoste decat daca este iubita, in siguranta, puiculita si pufuletita cu flori si bombonele. Acum, datoria barbatului e sa o abureasca cat mai bine pentru ca ea sa ii ofere acest maret Cadou. Bebe polarizeaza pe barbatul übersexual si femeia qvasi-frigida. Probabil ca asa i se pare normala balanta.

Newsflash. Si femeile se gandesc la sex. Poti sa crezi asta? Insa in cartea lui Bebe M. nu gasim termeni precum "anxietate de performanta", tulburare de sexualitate, libido scazut, ejaculare precoce, impotenta sau alte de genul. Nu dom-le. Barbatul e mereu virgont. Femeia trebuie convinsa.



2 comentarii:

maya spunea...

nu se spune "mi-ar place", ci "mi-ar placea" - de asta inca nu a ajuns hit tot ce ai spus sau scris.

in rest, ai dreptate si femeile se gandesc la sex, si inca destul de mult, insa mai ales inainte de casatorie. Este o mare diferenta insa intre o femeie aflata inte relatii, sau intr-o relatie proaspata, si o femeie casatorita de cativa ani... insa asta probabil inca nu ai cum sa stii, nu? Iti doresc sa afli si sa te descurci bine cu "vrajitul" aceleiasi femei timp de 30-40 de ani, in timp ce ea este obosita, stresata ect ;)

Ada Angharad spunea...

Maya draga, nu stiu, de ce atat de agresiva?
Daca citeai cu atentie si nu cautai musai greseli de gramatica(big fan Bebe,nu?)ai fi observat ca sunt FEMEIE.E drept ca barbatii e porci, insa nu am trecut in partea celalalta, si ergo, nimic de vrajit.Ideea postului e ca multi barbati au probleme sexuale de tot felul pe care si le ascund sau pe care le neaga. Nebe nu face decat sa sustina mentalitatea asta tampita in care femeia a de vina. Chiar tu cu comentariul asta ii dai dreptate. Era sa uit.O femie casatorita si eventual cu copii nu mai are dreptul la sexualitate. Ca asa e la noi la romani. S-a dus naibii tot feminismul si emanciparea