vineri, 3 septembrie 2010

Feeria, podul, catelul si VIP-ul

Si uite asa, ca blogar ce mi-s, am fost ieri seara la  Feeric Fashion Show.



Noormaal ca asa e la noi, in loc de 8 a inceput la 9 dar meh...

Atmosfera "de gala", Piata Mica inchisa cu garduri, la intrare 2 hostesse dragute si subtirel imbracate-saracele- si una bucata tontonel la 4 ace. Dar dragut baiat.  

Nici nu pasesc bine pe covorul rosu ca vedetele, ca si aud zgomote de motoare turate la nivel de neam prost si simt miros de cauciuc ars prin aer, amestecandu-se cu miresmele divelor. La o parte, popor, ca intra in mare viteza "neste cocalari" pe motoare benga cu piti in spate. O fi fost modelele. Cu stupoare il recunosc printre coca pe motoare pe un ...ahm! anumit lector de la o anumita ahm...facultate de stiinte... Nu ma indoiam ca ii plac fetele frumoase. 

Apoi zaresc un alt... sa zicem consilier FDGR cu consoarta, iritata de fiecare data cand astuia ii facea capul ca girofarul dupa vreo fusta. Tanti, bucura-te de liniste, cat inca nu incep chelnarii de la catering cu alcoalele.  


Momentul vesel al serii dinaintea inceperii spectacolului a fost asigurat de un catel vagabond. Blond, simpatic, prietenos. A intrat si el cumva in tarc si facea show. Malacii de la security -habar nu am de ce au fost atatia- se imbarbatau unii pe altii: "Du-te, Mirel si scoate-l tu!" "Ba du-te tu!" si etc...  Sau le era frica de el, sau nu vroiau sa para mai ridicoli decat erau in fata fetelor. 



Si incepe showul. Am avut 1 bucata prezentatoare cu rochie de vis 2. Un DJ care mixa live 3. un tip la pecutie si 3. alt tip la violoncel. Ah da. Si intre un moment de muzica furnizat de o tanti care canta frumos, ca la nunta, dar prea lung.

Fetele au defilat pe o punte a suspinelor construita din Piata Mica spre Cafe Einstein. Desi aveau plasa dedesubt, cred ca le era cam teama. Sau poate asa trebuiau sa mearga, ca niste scandurici cu genunchii rupti. Prima parada a fost de incalzire. Dupa aceea s-au obisnuit si a mers ceas. 

Sa vorbim de haine. Colectia debutantei Antonia Giurgiu a fost, cel putin pentru mine, destul de searbada. Culorile au fost destul de sterse, oliv, gri, maro, ocru.  De la creatii nepractice si nepurtabile

pana la  unele de o banalitate suprema


Nu sunt de meserie, insa nu as purta asa ceva. Am avut impresia Tanti Jeni si-a dat atestatul de croitorie.


A urmat apoi colectia de lenjerie Triumf cand au inceput sa apara si blitzurile si telefoanele mobile. Nu bag poze. Chiloti si sutiene, orisicat de dragute sunt, ati mai vazut si voi.


Urmatorul creator de moda Lucian Rusu, am inteles ca e student la Sibiu, la Istorie sau Restaurare...Colectia se intituleaza "Drumul spre Londra", si fost prezentata ca un mix de costume maramuresene, scotiene si alte chestii care m-au depasit. Totodata am aflat ca de coafuri s-a ocupat salonul Luciano, care a pus accent si pe "machiajul androgin".  Asa o fi...

Coafurile au fost intradevar spectaculoase, restul m-a facut sa intreb ..." da' de ce?"





Toata tarasenia teatrala s-a desfasurat pe o incercare de a crea un fundal sonor etno -chill- Buddha Bar-esque, incare un baiat canta la violoncel si DJ ul mixa peste el. Primele incercari au fost dezastruoase, insa dupa ceva timp, nu ma mai agresa auditiv niciun dezacord, asa ca, se pare ca mixul a fost bun. 


Anca si Silvia Negulescu daca imi aduc bine aminte, sunt din Iasi. Asa am auzit si eu de colectiile "Cruise". Lucrusoare dragute, tineresti, de vacanta si zile insorite. Foarte insorite, caci cam toate erau cu spatele gol. Probabil va fi vreun trademark de-al lor, gaurile. Purtabile, totusi.


 Siii, marea finala, Agnes Toma cu o colectie de rochii de ocazie. Agnes, Agnes, te zgarcisi la materiale. Mare gresala, 3 rochii din acelasi material infam, rosu-vanata ca plapuma bunica-mii?

Nu, n-as purta asta nici moarta... 

Restul materialelor au fost vaporoase, mult voal si changeant.

Dragut, stilat, dar se simtea cautarea acuta dupa o "gaselnita".


Per total, a fost o seara reusita, problemele, chiar daca au existat, nu prea s-au vazut, fetele au fost frumoase si inghetate (10 grade Celsius),  colectii diferite, prezentatoare placuta, confetiile de la sfarsit in forma de fluture. Nota 10 pentru Mitichi.


Sa ma scuzati ca preiau fotgrafii de pe la  prieteni (mai exact, de la cel mai tare site despre Sibiu), insa sapuniera mea nu face fata.

Niciun comentariu: