vineri, 3 decembrie 2010

Luxul de a avea copii...

Uitati ce postare a pus Lili, o mamica viteaza si viitoare mamica...Eu inca nu am copii, insa e bine sa ne vedem si de viitor.

Mamici din Sibiu, haideti sa ne organizam si sa protestam. Mai multe asociatii din Bucuresti au facut deja un pas in acest sens, iar Miercuri 8 Decembrie vor sa protesteze in fata Guvernului. Acestia fac acum demersurile necesare pentru a obtine autorizatia de protest. Deasmenea, precizeaza ca in cazul in care vremea va fi prea rece roaga mamele sa vina cu caruturile goale la protest pentru a nu expune bebelusii la frig. Este prea departe sa mergem la Bucuresti, dar cred ca vom putea face la Sibiu, desi stiu ca aici lumea se organizeaza foarte greu. Dar sunt drepturile noastre. Nu zic ca nu e bine sa ne intoarcem la munca, dar daca ne-ar oferi mai multe conditii udne sa ne lasam copiii, precum si mai multi bani, ar fi ok. Eu am sunat la cele 7 crese de stat din Sibiu si niciuna nu are locuri disponibile, doar liste de asteptare. Deci daca eu din ianuarie trebuie sa ma intorc, imi las copilul in strada? Mai multe detalii despre protestul din Bucuresti!

In urma proiectului de lege prin care Guvernul intentioneaza sa modifice durata concediului maternal si cuantumul indemnizatiei de crestere a copilului in detrimentul clar al ambilor, am luat decizia sa propunem mamelor un protest inedit prin care sa semnalam bravilor nostri guvernanti ca trebuie construite cresele inainte de a trimite mamele la munca ci nu dupa.

Protestul ar consta in adunarea mamelor cu copii de pana in 2 ani in carucioare in fata Guvernului si insiruirea carucioarelor in fata Guvernului cu solicitarea ca Guvernantii sa aiba grija de copii nostrii in timp ce noi suntem trimise la munca, in lipsa creselor si a bonelor specializate in ingrijirea copiilor mai mici de 2 ani. Vom arbora de carucioare mesajul ‘Nu o vreau pe Bona Boc, o vreau pe mama la loc!’ si ‘Bona Botis este rea, pe mama vrea sa mi-o ia!’

Propunem ca acest protest sa aiba loc Miercuri 8 Dec dimineata la ora 11 in fata Guvernului. Haideti sa ne mobilizam pentru a ne apara drepturile!

Asteptam confirmarea de participare a tuturor ONGurilor al caror obiect il fac drepturile femeilor si/sau al copiilor precum si precum si oricarui cetatean roman afectat de acest proiect de lege. Deasemenea, rugam pe toti cei interesati sa ne ajute la diseminarea anuntului acesta pentru ca un numar cat mai mare de mame si copii sa poata afla ca va exista un eveniment in cadrul caruia vor putea sa isi exprime revolta! Va rugam deci folositi toate canalele de comunicare de care dispuneti (mail, Facebook, Twitter, forumuri, site-uri personale etc.) pentru a da vestea mai departe. Nu uitati sa confirmati participarea pe adresa office@mamepentrumame.ro

2 comentarii:

Anonim spunea...

Pai "Luxul de a avea copii" ? Lol .. tare .. noi am fost facuti fara ca mamele noastre sa aiba 2 ani concediu si 100% dedicare pentru noi ... in ziua de azi .. statul trebuie sa-ti creasca copilul .. nu? ehe .. 0% responsabilitate ... m-am saturat sa aud "nu fac copil ca nu-mi da statul bani" .. ce mame degenerate!

Ada Angharad spunea...

@anonim. Asa e. Daca faci un copil, ti-l cresti. Daca nu, nu. Dar din moment ce cotizezi la stat, ar trebui si el sa se implice. Din Pacate, statul nu imi creste copilul doar mie (daca as avea) si ci lui tanti din colt care are 7 puradei si nu a lucrat nici macar o zi in viata ei. Nu e cinstit.Aici e hiba.