luni, 28 martie 2011

Bine ati venti in Evul Mediu !

Romanii dovedesc din nou ca inca nu au iesit din Secolul Intunecat.

Un ordin semnat in anul 2006, de catre fostul ministru al educatiei, Mihail Hardau, a scos din programa scolara teoria lui Darwin, pe motiv ca elevii ar avea prea multe de invatat. Cica ordinul intra in vigoare anul acesta.

Un studiu guvernamental a relevat ca doar 14% dintre elevii romani din clasele VII-XII cred ca omul se trage din maimuta, iar cei mai multi stiu doar de varianta Adam si Eva.

Nu mai comentez, ca mi-e scarba deja de tot...

Crestinii hardcore jubileaza pe forumuri de profil. Cica Dumnezeu i-a facut dupa chipul si asemanaera lui. Noi NUUUUU...NICIODATA nu ne tragem din ceva mai presus decat un zeu. Crestinul, cica, ar trebui sa fie umil. Unde e umilinta in pretentia de a fi la randul tau, "os domnesc"?Prefer sa fiu un animal care trage spre Dumnezeu decat un pretins fiu de Dumnezeu care actioneaza haotic, asa cum face omenirea de cand exista.

Una din nevoile de baza ale omului, in afara de hrana si sex este nevoia de a da sens. Cautam sens in orice. Viktor Frankl, psiholog si neurolog austriac, supravieţuitor a patru lagăre de concentrare naziste, considera ca voinţa de a gasi şi de a da un sens vieţii sale este forta motrice primordiala omului. De aceasta, credem ca suferinta noastra merita, de aceasta se nasc zilnic sute de "profeti" autointitulati, mii de teorii conspirationiste si sute de astrologi. Ne inventam povesti ca sa nu fim singuri si speriati.


Un comentariu:

Anonim spunea...

Omul nu se trage din maimuta, ei au un stramos comun. E o mica diferenta...