vineri, 4 martie 2011

Sfera de weekend



Nu am luat in serios avertizarea de pe coperta si m-a pus aghiuta sa o citesc seara, vineri seara.


No, rau gand am avutu, ca n-am mai putut sa o las din mana. Michael Chrichton, celebru pentru thrillerele lui psiho-politico-socio-eco, a dat din nou lovitura in odihna mea nocturna cu SFERA.


La drept vorbind, ma manca in degete sa dau un search pe Wiki, sau macar sa vad trailerul filmului de pe IMDB, care se lauda cu Dustin Hoffmann si sexoasa Sharon Stone, in rol de zooloaga serioasa si imbracata. M-am abtinut insa, desi cred ca degeaba, pentru ca stim cu totii cum Hollywoodul le suceste cum vrea el. Voi afla diseara, dupa film.



Pe scurt, ca sa nu stric prea mult din placerea potentialilor cititori, povestea e asta: O echipa de oameni de stiinta si militari au desoperit la 300 m adancime in Oceanul Pacific o nava spatiala necunoscuta care zacea acolo de cateva sute bune de ani. In ea, o sfera. Echipajul (un psiholog, un matematician, o zooloaga, un chimist etc.) sunt coborat intr-un habitat submarin de unde vor cerceta nava si Sfera, insa din cauza unei furtuni, legatura cu exteriorul se intrerupe...De acum incepe o lupta pentru supravieturie, o lupta impotriva unor evenimente misterioase, impotriva unei entitati jucause si rautacioase, impotriva "umbrei" din ei...

Si... puneti mana pe carte. Prima parte e ca un roman de actiune bun, SF, actiune non-stop, suspans, mister, cateva teorii bune. Partea a doua devine deja mai psiho si mai pretentioasa.



Have fun, insa are un sfarsit tras de par. Dupa 470 de pagini citite pe nerasuflate, o citesc pe ultima, si ma intreb "Ha? asta sa fie rezolvarea pe care un maestru al imaginatiei ne-o ofera?"





Un comentariu:

alexandrescudani spunea...

Foarte interesant filmul. O sa merite. ;)