marți, 23 august 2011

Italianu' dracului

Cica noi, romanii stricam linistea si beatitudinea italienilor care sa fim seriosi, isi au si ei balariile si criminalii lor. Cica ar fi indreptatiti sa se poarte cu noi asa in strainatate, ca deh, ei sunt debili mintali si nu stiu sa faca diferenta intre stereotip si individ. Bine si asa.

Orice medalie are si un revers. E inutil sa vorbesc despre impertinenta si obraznicia italienilor veniti in Sibiu la cumparat de case.

Iaca un italian parlit, batran si libidinos s-a lipit si el de o casa la noi in curte. A renovat-o cu bani multi si arata chiar bine. Nu pentru familia lui, nu acum o vinde. Cere un pret astronomic si nu lasa. Teama mi-e ca la banii aia ne vom trezi in curte cu niscai minoritari cu mici si manele. V-am mai povestit ca mi-a otravit pisicile? Nu locuieste aici, dar vezi tu Doamne, scadea din pretul imobilului o mata ametita... La fel a otravit si cainele vecinului acum cativa ani. No, roata se intoarce. Cred ca otrava e un laitmotiv in viata omului.

Asa ca, daca vedeti o casa de vanzare prin orasul vechi, cu anunt maareee pe ea, sa stiti de la mine ca E IN PROCES CE EA. NICI NU E TOATA A LUI. Dar asta nu va va spune. Ce ziceam inainte...Se dau mari lorzi, dar sunt doar niste gainari marunti. Sibiul e plin-trageti o tura prin Piata Mica.

Hai sa nu fiu rea, am cunoscut si italieni de nota 10...

Niciun comentariu: