duminică, 5 februarie 2012

Bula

La ultima editie a ASTRA Film Fest am descoperit ceva- regizorii israelieni, care fac filme ale naibii de bune. M-am indragostit de Tomer Heyman si de al lui "I Shot My Love" si " Black Over White" dar si de Avi Mograbi ("Avenge but one of my eyes" si "Z 32"-castigatorul marelui trofeu ASTRA 2011.)

Zilele astea am urmarit "The Bubble" a lui Eytan Fox. Pe langa bucuria mea extatica de a intelege cate ceva si fara subtitrare, a fost ca o mica excursie in Tel Aviv.

"Bula" e reactia cinematografica la ce se intampla atunci cand bulele se sparg in fata realitatii politice din Israel, totul pe fondul unei povesti de dragoste intre un israelian si palestinian, o poveste de iubire imposibila intr-o lume divizata in care nu exista compromis.


Yali, Lulu si Noam sunt 3 tineri care impart un apartament. Yali e homosexualul deschis, exuberant si lucreaza intrun restaurant foarte "cool". Lulu e heterosexuala, isi doreste sa a designer de moda si intre timp, creaza tricouri cu logoul petrecerii pe care o vor organiza pe plaja, "impotriva ocupatiei". E implicata in politica, insa marea ei problema e ca nu vor aparea destui palestinieni la petrecere. Noam, homosexual si el, tocmai s-a intors din armata. Se va indragosti de Ashraf, un palestinian, pe care pentru o buna bucata de timp il vor ascunde si caruia ii vor gasi de lucru. Cerul e albastru si pasarelele canta. Insa familia lui Ashraf planuieste un atac, iar bomba le va schimba intreaga viata.



Sigur, filmul isi are si "scaderile" lui insa all in all, merge pentru o sambata seara.

Niciun comentariu: