duminică, 5 februarie 2012

Bula

La ultima editie a ASTRA Film Fest am descoperit ceva- regizorii israelieni, care fac filme ale naibii de bune. M-am indragostit de Tomer Heyman si de al lui "I Shot My Love" si " Black Over White" dar si de Avi Mograbi ("Avenge but one of my eyes" si "Z 32"-castigatorul marelui trofeu ASTRA 2011.)

Zilele astea am urmarit "The Bubble" a lui Eytan Fox. Pe langa bucuria mea extatica de a intelege cate ceva si fara subtitrare, a fost ca o mica excursie in Tel Aviv.

"Bula" e reactia cinematografica la ce se intampla atunci cand bulele se sparg in fata realitatii politice din Israel, totul pe fondul unei povesti de dragoste intre un israelian si palestinian, o poveste de iubire imposibila intr-o lume divizata in care nu exista compromis.


Yali, Lulu si Noam sunt 3 tineri care impart un apartament. Yali e homosexualul deschis, exuberant si lucreaza intrun restaurant foarte "cool". Lulu e heterosexuala, isi doreste sa a designer de moda si intre timp, creaza tricouri cu logoul petrecerii pe care o vor organiza pe plaja, "impotriva ocupatiei". E implicata in politica, insa marea ei problema e ca nu vor aparea destui palestinieni la petrecere. Noam, homosexual si el, tocmai s-a intors din armata. Se va indragosti de Ashraf, un palestinian, pe care pentru o buna bucata de timp il vor ascunde si caruia ii vor gasi de lucru. Cerul e albastru si pasarelele canta. Insa familia lui Ashraf planuieste un atac, iar bomba le va schimba intreaga viata.Sigur, filmul isi are si "scaderile" lui insa all in all, merge pentru o sambata seara.

Niciun comentariu: