luni, 27 aprilie 2009

Gripa porcina- sa incep sa imi fac probleme?





Nume de cod: H1N1

"Cel puţin 81 de persoane au murit în Mexic şi cel puţin alte unsprezece au fost infectate cu virusul gripei porcine în Statele Unite, un bilanţ care a alarmat imediat întreaga comunitate internaţională şi a determinat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să avertizeze în privinţa riscului declanşării unei pandemii. Autorităţile din Mexico City au anunţat ieri că 20 dintre victime au murit în mod cert din cauza infectării cu virusul letal, în timp ce moartea celorlalte 61 de persoane a fost, probabil, cauzată de aceeaşi infecţie.
Alţi peste 1.300 de mexicani sunt suspectaţi că au contractat boala respectivă, scrie Reuters...." etc, etc...
Tot Reuters ne informeaza ca virusul e letal, se raspandeste de la persoana la persoana, ca simptomele sunt asa si pe dincolo si ca doctorii rar te controleaza de gripa, ca nu se ia din carnea de porc, si ca-i bai mare, infectand rapid. Ah, si ca inca nu exista inca vaccin. Si nici nu va exista decat pentru americani sau aia cu bani, ca de altfel cum nu exista diferite leacuri decat pentru "cei alesi", yeah. Super gaselnita, taman in perioada de criza mondiala. Pica suuper pentru cei care au treburi de aranjat. E un fel de Becali la nivel mondial.


Sa cred sau sa nu cred in acest Frankenstein al virusurilor? Efectele scoaterii lui pe piata sunt utmatoarele:

1 . Scade bursa din
Hong Kong, Singapore si Taiwan. O sa urmeze si altele.

2. Scade si turismul, liniile aeriene au de pierdut enorm

3. Concernele farmaceutice o sa faca averi de pe urma inducerii panicii in populatie.

4. In plus, o populatie panicata e manipulabila pana la zombizare.

5.Am eu asa o suspiciune. Americanii si asa nu prea suportau imigrarea ilegala a mexicanilor prin grantia Texasului. Asa ca, un motiv in plus pentru a pazi granita mai bine. BTW, stiati de zidul care desparte Mexicul de USA? Da, ca zidul Berlinului.

6. Sa nu uitam comertul. Cand cu gripa aviara, s-au distrus nenumarate ferme. Acum li s-au pus gand rau crescatorilor de porci. Copil sa fi si tot intelegi. Acum cativa ani, USA si China aveau mici diferende de comert, si a aparut gripa aviara. Acum exista probelem cu Mexicul -tot comert si droguri. Si apare gripa porcina. Si sa nu uitam de vaca nebuna.

7. Mi se pare ciudat ca epidemia sa apara asa peste noapte, simultan, oricat de grozave ar fi mijloacele noastre moderne de transport.

Nu pretind ca nu exista. Ma indoiesc doar ca e un virus mutat in mod natural, ca e atat de periculos si ca a aparuta asa, fara un scop anume.



2 comentarii:

Marius spunea...

Foarte corect !
In ceea ce priveste grijile ... sint destui in Romania care ar trebui sa-si faca griji la aparitia gripei porcine ... :)

Ciprian D. spunea...

Dupa aviara, porcina urmeaza gripa leguminoaselor. Suntem condamnati!