joi, 26 august 2010

De ce nu intelege lumea?

Gasesc si chestii faine pe bloguri radicale. Ca de ex asta. Scandal! Lucru diavolesc! Taman in mama Rusia, tartorul Ortodoxiei! Vine apocalipsa, buletinul cu Cip, antihristul de culoare, evreul isi ridica gheara din nou, o sa murim in focurile Gheenei de pacatosi alaturi de homosexuali si yoghini!


Cineva comenta pertinent, lucru destul de rar pe blog, ca aici fiecare se roaga la dumnezeul lui, cu carcteristicile lui, raportandu - se la el cat stie de bine,  si nu la dumnezeul celuilalt, deci ecumenismul se duce pe Apa Sambetii. 



Pai aici iarasi intervine mintea noastra care gandeste pe sertarase si caprarii. Comentatorul de mai sus spunea "NU imi dau seama cum ar putea sa se apropie oamenii din punct de vedere religios, oameni care apartin diferitelor culte religioase, decat numai ca majoritatea sa se converteasca la una dintre aceste religii". Adicatelea evreul se roaga la Yahve, ortodoxul la "singurul Dumnezeu adevarat", hindusul la Siva, recte Satana in viziunea redicalilor, iar musulmanul, vai, la Allah! Pana si autorul considera ca sunt 100 zei-dumnezei, desi neaga existenta altora, in afara de zeul -jucarioara lui preferata. Ursuletul meu e cel mai bun si mai frumos-al tau e urat si ponosit!

De aia nu ne iese fita. Pentru ca gandim in temeni de Religie si nu de Credinta. Pana atunci, ne certam cine are cel mai tare prieten imaginar. Afirmatia e deja fumata, stiu. Dar poate-doar poate- "Dumnezeul adevarat" e cu un etaj mai sus.

Un comentariu:

GOG spunea...

De la primul shamanel de caverna pana la Pa-paaaaa & ortodoxia +etc. comp , frica=religie e marfa cea mai agresiva,violenta si rentabila.
Pentru ursuletul meu il sfartec pe al tau cu neamul tau cu tot.
Sancta simplicita !
Aleluia, sa fie pace !