joi, 17 martie 2011

Prin labirint, fara CV...


Am fost si eu la targul de joburi de la Sindicate, eram in trecere si am intrat. Nu strica niciodata sa iti largesti aria de colaboratori. Concluziile.

Am primit la intrare un fel de catalog al firmelor care cauta personal. Bun! O studenta-liceana m-a agatat la intrare sa ma intrebe, inarmata cu un clipboard si pix, daca lucrez. I-am raspuns ca da si mi-a intors spatele. Probabil ca avea chestionare. Elaboratorului chestionarului nu i-a trecut insa prin minte ca pot si sa lucrez, dar si sa imi caut un servici nou. Sau un al doilea job. Nevermind.

Multe standuri. Majoritatea cer IT, consultanta, human ressources, chestii total abstracte. Nu tu tinichigiu sau zidar, profesor sau vanzator. Ca sa nu ma pierd in detalii, am mers tintit. Nenea, eu fac asta, stiu asta, ce imi poti oferi? Flyere cu tona. Prospecte si "timiteti CV-ul si mai vedem".


O domnisoara mi-a pus in brate un fluturas in engleza, din care nu am inteles decat ca firma lor se ocupa cu intelligent design, pioneering new knowledge technology, intellectual property. Si cu o schema in care se explica ceva cu sinergia bla-bla. I-am spus verde-n fata ca nu inteleg exact cu ce se ocupa compania. Am primit un pix. Si inca un flyer. Si ubiquul "trimiteti un CV".

O alta tanti mi-a aruncat peste teancul de prospecte inca unul colorat cu indemnul pietar "Jobs in the UK!" Haha. Dupa ce citesti tot, iti dai seama ca nu e vorba de joburi, ci de o scoala in UK care iti ofera cursuri de Management Britanic INSA jobul ti-l gasesti singur.

Colectia s-a intregit apoi cu doua oferte de la birouri de recrutare, cu care nu pot face nimic. Si cu o bombonica de menta.

Am stat de vorba cu un domn dragut de la LIDL, surprins placut ca l-am abordat in germana. Din pacate, numai la Timisoara.


Prezent mai era un stand al unei firme care inchiriaza robe pentru absolventi. Nu am inteles utilitatea lor acolo.

ULBS avea un stand dragut pe la care nu trecea nimeni. Aveau niste cartulii de prezentare a Universitatii si despre licenta si master. Am intrebat de ceva info despre studiile doctorale, dar nu aveau nimic. Am luat un flyer despre Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Just to be nice.


Ma intreb daca cineva si-a gasit job. Sau macar un interviu. Multe companii erau din afara orasului si ma intreb cat de mobila este populatia Sibiului.





Un comentariu:

raul rual spunea...

nu am idee cat costa organizarea unui astfel de targ, dar stiu sigur ca foarte mult. cineva s-a uns bine si de-aici. e ca si cum te-ai duce sa vinzi barci locuitorilor din desert