vineri, 16 septembrie 2011

My Preciousss...


Dupa 5 vizite la preafrumoasa noastra biblioteca ULBS cu usi care se deschid ca la Kaufland, cu scannere tot ca la Kaufland ca sa iti inregistrezi singura cartile si sistem de securitate ca la Real (pentru arme de foc?) am reusit sa imi fac legitimatie. Am avut, ce-i drept, parte de dialoguri carageliene cu baiatul de la legitimatii, din care va redau o mostra.


-Da-mi te rog carnetul de student. (Domnul sa te binecuvante, dar am terminat faculta acu' 11 ani. Mersi de compliment).

-Nu am...

-Asta nu e bine.

-Dar predau la facultate...

-Asta e bine. La care?

-La Ion Mincu. E din Bucuresti.

-Asta nu e bine.

-Faci master?

-Nu, ma inscriu la doctorat.

-E bine. Ai adeverinta?

-Nu, inca.Am venit dupa carti sa ma pregatesc.

-Asta nu e bine...


Si uite tot asa pana cand i-am scris dnei directoare o cerere de Utilizator Extern. Ca la ce naiba ii trebuie unuia din afara ULBS sa imprumute carti de la Bibiloteca Britanica, Amercana sau Germana? Deci dupa studentie, treaba ta. Poti fi un simplu iubitor de literatura, nu te califici. Poti fi profa de liceu, tot nu te califici. Aaargh! In fine, sunt fericita posesoare a unui cartonas cu coduri de bara pe care scrie "Utilitzator Extern" pe langa fata mea cu un zambet lataret si usor suprarealist.

Am si imprumutat 3 carti. Una doar pana luni. Sunt sigura ca in plina vacanta universitara se bat studentii pe "Strategie des interkulturellen Übersetzens". Iar dupa poeziile lui Yeats se face coada dimineata de la 6...


5 comentarii:

Anonim spunea...

nu-mi vine sa cred! deci e imposibil sa ai legitimatie de biblioteca daca nu esti student? WHAT THE FUCK? nu exista nicio mentiune nicaieri pentru 'vizitatori'? Noooooo!

Anonim spunea...

nu-mi vine sa cred! deci e imposibil sa ai legitimatie de biblioteca daca nu esti student? WHAT THE FUCK? nu exista nicio mentiune nicaieri pentru 'vizitatori'? Noooooo!

Anonim spunea...

Stefan se numeste baiatul de la legitimatii (adica eu), iar daca domnia voastra s-ar fi deranjat sa citeasca pe site`ul BCU regulamentul de functionare ar fi vazut urmatoarele fraze ...
În limita posibilitatilor, cu aprobarea conducerii bibliotecii,
colectiile pot fi consultate si de catre alti specialisti din afara universitatii.
Pentru alte categorii de utilizatori decât cele mentionate, biblioteca poate percepe
taxe în conditiile prevazute de lege.
Cu stima si respect
PS. Dialogul dintre noi nu a fost asa cum ati descris mai sus (iar atutudinea cu care a fost primita nu a fost nici pe departe una ostila)

Ada Angharad spunea...

Mult stimate domnule Stefan. Imi cer scuze ca nu am fost destul de interesata sa cunosc personal numele fiecarul angajat al BCU. Promit sa va felcit de fiecare Sf Stefan.
In cazul incare am fost prea subtila, va asigur ca nu am nicio problema cu nici un angajat al BCU ci cu principiul conform caruia, studentii de la Blaga au acces la carti, iar restul sunt cantitati neglijabile care se descurca si ei cum pot, cu mers de 5 ori la bibiloteca, cereri si alte amanari. Nu am sustinut ca dialogul ar fi fost ostil, ci doar am redat ideiile principale.

PS. Nu este politicos NICIODATA sa te adresezi unei doamne/domnisoare necunoscute, chiar daca vrei sa pari cool, cu "tu". Basic stuff.

Ada Angharad spunea...

PS Era vorba de baiatul de la legitimatii de jos, de la intrare. Just to clear things up