vineri, 24 aprilie 2009

Astazi sunt suparata

             De ce? Citeam in „Sibiu Standard” despre Mondex si Trident, doua firma de kk cu patroni hulpavi care isi trateaza angajatii ca pe sclavi. Si mai citeam sutele de comentarii. Si doare, pentru ca si eu am avut un patron de RAHAT. La o firma de RAHAT. Da dragii mei, am scris Cuvantul Ala Urat. Pentru ca e blogul meu, pot scrie ce vreau. Nici macar calomnie nu e, pentru ca e adevarat.
            Am lucrat vreo 2 ani la un birou de traduceri pe Tribunei. Primul din Sibiu, transformat din Birou de copiat acte in Birou de traduceri, pe langa agentie de turism, Internet Cafe, apoi Inmatriculari auto si candva, cu o mica tentativa de agentie matrimoniala cu un fin iz de bordel, dar in fine. 
            MERIDIAN se numeste haznaua iara patronul e bataia de joc a intregii strazi (pe sestache, of course). Fost administator de parcari, hot cu acte in regula. Cate fete nu au lucrat la negru, si cand venea controlul trebuiau sa o stearga din firma...Cum aveam eu in cartea de munca salariul minim si in mana luam putintel mai mult (am spus putintel!), cum ne spiona micutul voyeur cu camera video si cum statea el noaptea pana la 10 sa isi numere banii si sa se delecteze cu filmele de peste zi...Cum in ziua de Revelion m-a pus sa stau pana la 6 seara desi cine mai traduce la 31 dec, seara? Cine isi pune traducatoarea cu 2 facultati si un master sa spele WC-ul de la Internet Cafe? Cate zile libere am pierdut, si cum lucram acasa ca tampita in weekend, neplatit, bineinteles? Si cine imi punea mana pe fund cum avea ocazia? Si cine ma chema acasa la el sa ii setez TV-ul, pentru ca nu stie germana (Hai sictir!)? Si pe cine am prins eu facand susu in chiuveta din birou? Cine nu mi- a platit somajul? Cine vinde pe post de traduceri autorizate traduceri fara nicio valoare juridica? Si de ce nu aveam voie 8 ore sa iesim din birou? Si de ce nu aveam voie sa fiu prietena cu celalalate fete de la Xerox si de la Inmatriculari? Si de ce nu aveam voie atunci cand nu aveam de lucru sa citesc sau sa fac altceva? Era Internet Cafe dar nu aveam voie sa intru pe net nici macar pentru dictionare. Si de ce imi stegea documentele traduse in fiecare seara? Pentru ca nu ii placea sa ma vada stand. Daca aveam model pentru certificate, de ex., munca mea era mai usoara si rapida...Pai de ce sa stau pe banii lui? Si uite asa refaceam toate tabelele stas. Cine imi dadea termene cretine? Si cine mi-a luat mousul ca sa nu pot juca solitaire? (Cum trebuia sa lucrez fara mouse, doar el stie). Si cui nu a platit el concediul medical? Si cine trebuia sa lucreze pe toate jafurile de computere din piese reciclate si frecate de toti de la Internet Cafe, si de ce nu aveam nici unitate CD nici USB sau floppy? Ca sa nu pot lua modelele acasa, si ca sa nu pot aduce nimic de acasa. Era un fel de cutie nefolosibila. Traducatorii stiu ce nasol e.
             Per total, personalitate paranoica. Crede ca toata lumea il fura si asa si merita. Sper sa ajunga la sapa de lemn, dar nu o va face pentru oricine e mituibil. 
            De sefii astia cretini trebuie sa ne ferim. Multam Doamne ca am sapat din casa aia de nebuni. Nu astept sa se schimbe nika pt ca se stie deja totul, dar repet oricine e mituibil. Mai ales daca e roman.

 




  

2 comentarii:

tudor CeMerita.ro spunea...

oho..si cati mai sunt ca el... care fac susu in chiuveta vroiam sa spun :)

Marius spunea...

genul care pune camere video si la pipilica ! ...