sâmbătă, 4 aprilie 2009

Schimb de mame sau schimb de mentalitate

            Sunt dura. Asta e.
            Tocmai am terminat de privit la TV pe Prima reality-showul "Schimb de mame". Lasand la o parte prostul-gust al conceptului de a pune o mama cu fite din Bucuresti intr-o familie de la coada vacii din catunul Y si de a ne amuza cum raneste ea cu unghiile cu gel cotetul de porci si cum saraca femeie de la tara face ochii mari cand de de jacuzzi si nu stie ce e, it sucks.  

             Editia de astazi insa m-a facut sa strig de cateva ori la personaje (stiu ca e infantil pentru ca nu ma aud) si sa conclud: oamenii astia fac umbra pamantului degeaba.

           Se ia una bucata mama din nustiu ce sat de pe langa Dunare si se trimite, totusi armonios, in acelasi sat uitat de Dumnezeu, insa in alta regiune. Deci, femeia nu a fost scoasa din habitatul comun si familiar. Tot la 3 copii au ajuns amandoua. Tot la niste soti tampiti. Saracele femei, la putem ridica statui de cata rabdare au putut avea amandoua. Una a ajuns la un fel de macho al satului, proaspat venit din Italia de la munca de jos, cu fite in cap, care "vorbea"cu ea italiana, si isi batea joc de ea cand nu intelegea. Io-te unde zacea cultura si poliglotul. Nea' Caisa asta era crestin hardcore, ca si saraca de femeia-sa care inghitea toate nazurile lui, pentru ca asa" a dat Dumnezeu". Era normal ca el sa comande si ea sa execute in tocmai dorintele lui absurde. Ii recomand cu caldura un sejur de placere in Afganistan, pentru ca se pare ca ii place sa fie abuzata in fel si chip.

          Nevasta lui macho de la coada vacii a ajuns intr-un sat de pescari, unde a incercat sa ii crestineze pe toti. Ghinion. Copii familiei, toti obezi, preferau sa mearga la pescuit (si eu la fel, daca ma intrebati). Baiatul la mare, gras de dadea pe langa, nu stia citi. Clasa 7 si nu stia citi. Pitipoanca ramasese repetenta. Iar al mic de mergea la gradinita, merita batut tot din 5 in 5 minute. Ca toti copii generatiei, era obsedat de TV. Mama de schimb incearca sa discute cu el, sa vada ce face.. etc. El urla ca vrea TV. Ea inchide TV ul el o SCUIPA, da, de 3 ori face asta. Ea il iarta. Seara la cina, il spune tatalui. Reactia e urmatoarea "era de asteptat deca i-ai inchis TVul" PARDON? Si pentru ca ala micu stie ince de pe acum sa fie barbat cu femeile, i da o bere. Copil de gradi, bea bere de la tac-su, la TV. Heloo, proectia copilului...Tatal spune ca nu e treaba lui sa aiba grija de temele copiilor ca sotia lui faca asta (am cam vazut cum) si ca el nu se amesteca. Cand i-a facut a stiut sa se "amestece".

              Lucrurile nu se opresc aici, mai asistam la fite din partea copiilor si tatilor ambelor familii, de genul aruncat mancare la catel, pentru ca nu ne place, injurat si batut cu pumnii. 

           Ce face crestina noastra hardcore? Ii cumpara lui ala micu (o scuipase, remember?) jucarele, intreband "Acum ma iubesti?" Oameni ca astia nu au dreptul sa procreeze. 

    Conform regulamentului emisiunii, mamele au voie ca dupa 4 zile de chin, sa instaureze reguli noi. Ce cere mama noastra crestina? O nimica toata, sa ii faca si sotul de imprumut ceva de mancare, ca tot nu ii placuse  nimic din ce ii gatise ea. Buun...

   Sotul si ala micu' rau se apuca cica sa fac ciorba de fasole. Tatal il invata pe fiu ce sa faca. Au fiert apa, au bagat fasolea cu borcan cu tot in oala, solnita si pipernita, niste jumeri etc. si au servit masa asa. Bataie de joc. Si tatal isi mai si incuraja fiul sa isi rada de biata femeie, care nici macar nu s-a plans. 

May you all rot in hell.

Din pacate asta e mentalitatea multora. Putem invata ca

  1.  La tara si nu numai barbatul se da cocos, sclavagizeaza femeia care culmea, e bucuroasa se fie umilita si sa il serveasca.
  2. Toti isi baga pixul in educatia copiilor. Daca doar ar ignora-o ar mai fi cumva, insa ii invata tampenii, ii bat, ii abuzeaza si in general, habar nu au de ce i-au facut si nici ce pot face cu ei.  Comunicarea se facew urland si atunci nu are rol de comunicare si de ordin de nelcintit.
  3. Din pacate, in 80% din Romania, femeia nu are niciun statut si nici nu e educata si informata cu privire la drepturile ei. Suntem mai rau ca in Evul Mediu. Suntem o natie de retardati, bosimani si marlani. 
  4. Ospitalitatea  noastra proverbiala s-a dus pe apa sambetii. Familiile de imprumut, in loc sa se poarte frumos macar o saptamana, sa se abtina cat de cat, parca au iesit din iad. Barbatii sunt marlani, nepoliticosi, badarani si au o placere nebuna sa umileasca musafirele. Sau Prima da bani mai multi cu cat scandalul e mai mare?

3 comentarii:

Ciprian D. spunea...

Eu raman la ideea ca lagarele de izolare ar fi mai eficiente!

Marius spunea...

Exista si specimene-ipochimene. Si uite, da, au si emisiunile astea audienta. Esti primul / prima de care aflu ca se uita la astfel de lucruri. :)

Ada Angharad spunea...

Eh... in lipsa de altceva mai bag si o Prima. De obicei ma uit la Carcotasi si la Mondenii. Dar schimbul asta m-a dat peste cap. Iar ca psiholog e bine sa iti cunosti materialul. Sau inamicul?