joi, 23 aprilie 2009

Twilight. The worst movie. EVER

 

                     

Neavand nimic altceva cu ce sa imi omor timpul, m-a palit (ca altfel nu am cum sa-i spun) ideea sa ma uit la un film care a creat multa isterie de dimensiuni „Titanice” sau „Leonado-de-Carprio-in-Romeo-si-Julieta” printre adolescentii de toate natiile si inteligentele. Da, celebrul TWILIGHT. Inteleg ca targetul sunt puberii si preadolsecentii care oricum ar fi, tot nu retin din film decat ca tipul era „TRUE” si „hot”, insa totusi, e o pierdere de timp masiva.

Sa incep cu prezentarea personajelor, asa cum ne-a invata profa de romana:

                  Edward e vampirul pampalau, vegetarian (!) si atat de emo inca da in sindrom bipolar. Pe tot parcursul filmului bolmajeste stereotipuri de genul „Trebuie sa iti fie teama de mine” si „Te doresc atat de mult incat imi vine sa te musc”. Ideea e ca e indragostit de juna Bella, jucata si ea cu gratia si talentul unui prajitor de paine. Ah da, si am mentionat ca tipul era „TRUE” si „hot”? OK.

             Bella e ... de fapt, nu iti poti da seama din film de nimic. Nu are nicio personalitate sau preferinta, si nu prezinta niciun interes. Gama ei de expresii se rezuma la a casca ochii mari si a incepe propozitii fara a le termina, gatuita de emotie. Se indragosteste de Edward si cam asta e personalitatea e. Ea nu e hot, dar e tot emo.

               Restul personajelor nu au niciun rol important. Vampirul traieste cu familia lui in munti si din cand in cand joaca baseball, si atunci par toti ca niste Super Mario cu o supradoza de steroizi. Trebuie sa vezi ca sa crezi!

               Ideea de baza e ca e vorba de o iubire imposibila, Bella loves Edward, Edward loves Bella, vampirul rau vrea sa kill Bella, Edward apara pe Bella si gata. Am mentionat ca Edward era HOT? Ah, si ca vampirii stralucesc in lumina soarelui? (efectul special a fost atat de prost realizat incat imi venea sa sun regizoarea sa inchirieze costumul cu Swarowsky a lui Britney din „Toxic”). Trebuia sa fie o iubire pasionala, arzatoare, ceva nebunesc para siempre si cand colo, avem doi adolescenti de lemn, reci ca niste broaste, inexpresivi si neconvingatori. Edward e creepy si parca ar avea stomacul stricat. Povestea lor de dragoste nu a fost exploatata indeajuns.

              Per total ...sucks.

  1. Personaje prost  interpretate si insuficient dezvoltate.
  2. Dialoguri artificiale.
  3. De ce naiba trebuie sa rescrii tu istoria vampirilor? De cand vampirii se ucid rupandu-i in bucati?
  4. Am vazut efecte speciale mai bune si in serialele de pe AXN.

Sa speram ca romanul sa fie mai satisfacator.

5 comentarii:

Ciprian D. spunea...

Si cica e filmul care-ti face creierul varza...
Bine ca am zis PAS!

Lucian spunea...

bine ca l-am sarit si eu

Ada Angharad spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ada Angharad spunea...

@Lucian, printre noile productii cinematografice cu succes de casa poti sari sotronul, daca nu chiar si "elasticul".

Lucian spunea...

ha ha