marți, 1 februarie 2011

Praid...and the pride



Acum cateva luni povesteam despre imersiunile mele in apele roz santalice ale Indiei.
Acum am revenit pe taramuri mioritice si mi-am indreptat privirea taman spre Praid. Am fost acum cativa ani la salina de la Turda, unde am ramas fara cuvinte noi, romanii, cat si prietenii nostri japonezi.

Anul acesta avem Praidul pe lista. Dar pana atunci, am adus sarea muntelul la noi in baie.

Am gasit la o farmacie naturista destul de ascunsa, sare de baie de la Praid, cu diverse arome (levantica, brad, tropical, trandafir, ocean, flori de fan). Le-am incercat pe toate, insa cel cu trandafiri a ramas preferatul meu. E roz si parfumat si tare sarat...Iar spre bucuria mea, are si namol printe cristale. Iar spre necazul meu, trebuie sa spal vana de fiecare data cu CIF pentru ca lipeste...

Imi place ca sarea are si efecte terapeutice (reumatism, dureri de articulaţie şi muşchi, dilatări de capilare, hemoroizi, tratarea tenului cu coşuri, tenului problematic, pişcăturilor de ţînţari, înţepăturilor de insecte...ok... nu am nevoie inca de nici una dintre astea, dar rau nu poate face). Si pe deasupra, nici nu mai am nevoie sa dau cu lapte hidratant pentru ca regenereaza pielea.

E 11 lei 1 , 1/2 kg, impartit in 3 pungute, cate o punguta pe baie. Super.

Dar se termina repede...


Sarea de baie de la Lush, in bombe efervescente cu paiete si culori ametitoare, desi imi face cu ochiul, mi se pare cam scumpa. Nu m-as prea relaxa stiind ca am dat 20 lei pe o baie. Cele handmade de pe net, au pret de handmade... Si asa m-a gandit eu, ca,  asa cum fetele alea au facut sarea de baie, pot si eu. Dand un search pe google am descoperit multe sute mii de retete. Care toate au la baza sare grunjoasa, niscai bicarbonat, ceva esenta naturala ca sa nu irite, coloranti alimentari si plantute uscate. 


Desfasuratorul: 1 kg sare grunjoasa ca de muraturi, sau "kosher" 1, 2 lei, la Kaufland

2. 1 pliculet bicarbonat de sodiu 1 leu -orice farmacie

3. Pachet generos de levantica uscata 2, 50 lei de la magazinul naturist de pe Balcescu 9 (unde by the way, Ana Maria va poate sfatui in orice probleme legate de plantute si frumusete). Acolo e mai nou Mecca mea de alint si cosmetice naturale.

Acum, urmeaza sa le amestec si sa mut levantica intr-un saculet de tifon, ca sa nu infund vana...


Ahh... ce chestie faina ma asteapta....