miercuri, 16 septembrie 2009

Amar... si apoi dulce !

Intamplarea amara de astazi (desi mi-am promis ca astazi macar sa incerc sa nu zic nimic rau despre nimeni) este urmatoarea. Nu  stiu care ar fi pedeapsa insa e mare si grea...


Treceam de dimineata prin parcul ASTRA. Plin de elevi care mergeau spre scoala 15 sau spre Goga. Bunici si parinti care isi taraiau odraslele inca adormite spre cursuri, moftulete de clasa I cu sandviciuri in mana (asa faceam si eu, mancam pe drum, deh, mai degraba motaiam inca 5 minute). Galagie si entuziasm infranat.  O bunica isi ducea de mana nepotelul care, dupa inaltime si ghiozdan colorat si echipat, era sigur in clasa I. In mana cealalta, nepotica, la gradinita, si aud urmatorul fragment de discutie. Bunica ii explica fetitei  "NUMAI MIHAITA MERGE LA SCOALA,  CA TU AI FOST CUMINTE". What the FUCK? Scoala e pedeapsa? Cu asta in minte va creste si Mihaita, ca e pedepsit si fetita.  Bunica aia mai e normala? 


Acum partea dulce care o promiteam in titlu. Gigel a lansat un concurs, la care eu nu particip. Stiti voi, cum angajatii de la Ringer nu au voie sa participe la concursuri din reviste.


Prima mea zi de scoala a inceput cu sosete albe. Asta tin bine minte si chiar si la varsta aia cam necoapta ma mirasem. Mama, de obicei closca protectoare, ma infofolise toata vara sa nu racesc, si acum PE FRIGUL ASTA, ma scoate in sosete 3/4 albe afara...Mi-era cam racoare, dar ma consolam cu gandul ca o sa ma obisnuiesc.  Funde in cap nu am avut, in schimb aveam codite impletite pana la fund. Ce mai, un sex simbol inca de pe atunci. Deh, in clasa 1 aveam deja iubit. Ma logodisem cu el de la gradinita, pecetluind afacerea cu un creion protocaliu, Golden Fish, chinezesc si un sarut dupa perdeluta und se tineau cartile de colorat. 

Si se facea ca ratasem serbarea...Dada. Am prins-o chiar pe sfarsite. Eram inscrisa la Liceul de Muzica, insa toate cursurile le-am tinut la Pedagogic. Inclusiv serbarea. Nu imi pasa atat de mult, pentru ca, dupa cum am spus, imi inghetau genunchii. 


Invatatoarea mea a fost o zana. Frumoasa, tanara, tandra si prietenoasa. Ne-a dat poze dintr-un saculet si ne-a spus sa le lipim intr-un caiet special, in care lipeam ce poze vroiam noi, de fiecare data cand invatam o litera noua, cu conditia ca obiectul din poza sa inceapa cu litera respectiva. Wow. Mi s-a parut o idee de milioane.  Si de atunci am iubit-o in taina, iar bunica si cei din jur trebuiau sa cedeze la argumentul suprem "Asa a zis Genosse Lehrerin!" Am zis!

Mi-a placut scoala si am fost eleva model de la care copiau toti. In rest, toate bune. 

Un comentariu:

Camelcutza spunea...

oooooo,esti o norocoasa,invatatoarea mea umbla numai dupa caoduri si mancam bataie zilnic ca ma pictam cu cerneala,de parca ea imi spala hainele.si acum mai sta si cu mine in bloc:(