vineri, 22 octombrie 2010

A trecut deja


Feminismul a trecut deja. Ceea ce au reusit femile in anii 60-70 a fost luat inapoi de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) care a adoptat joi,7 octombrie 2010, "o rezoluţie care reafirmă dreptul personalului medical de a refuza, uzând de convingeri religioase sau morale, efectuarea anumitor proceduri medicale sau participarea la acestea. Rezoluţia priveşte atât medicii ginecologi şi personalul sanitar mediu care nu practică avortul, cât şi farmaciştii care refuză eliberarea compuşilor abortivi. De asemenea, nici un medic nu poate fi constrâns să practice eutanasia. “Nici o persoană, nici un spital, nici o instituţie nu poate fi forţat/ă, tras/ă la răspundere sau discriminat/ă în vreun fel din cauza refuzului de a practica, găzdui sau asista la avort, eutanasie sau oricare alt act care poate provoca moartea unui fetus sau embrion uman, sub nici un motiv,” se afirmă în textul rezoluţiei.

Doamne, cat de frumos si de uman suna.... Pe dracu. Asta implica acum cautari dupa un spital care sa faca avorturi. Din usa in usa...La noi nu e problema, pentru bani, primesti ce vrei.


Sunt pentru avort. De multe ori, mama nu este pregatita fizic, psihic si material pentru un copil. Sariti-mi in cap, dar Obama avea dreptate cand a folosit sintagma "pedepsita cu un copil". Inainte de a-mi povesti despre dreptul la viata si despre Dumnezeu, ganditi-va putin la viata acelui copil- nu doar nedorit, dar chiar urat, eventual parasit intr-o ghena de gunoi, crescand intr-o casa de copii sau maltratat acasa. Ce sanse are el sa ajunga un membru functional, integrat  si cinstit al societatii? NICI UNUL. 

Solutia oferita de educatia sexuala in scoli nu a functionat. Oamenii vor face sex neprotejat si de acum inainte, indiferent de urmari. Daca nu putem eradica problema, sa incercam sa tinem sub control urmarile. Asta este problema, asta este solutia, cel putin provizorie si imperfecta. 

Textul rezolutiei stipuleaza ca niciun medic nu poate fi constrans sa practice avortul, datorita baza credintelor religioase sau morale. Toate bune si frumoase. Dar e ca si cum un medic dentist ar refuza sa iti lucreze la canalul molarului pentru ca Dumnezeul lui i-a interzis asta. Cand te-ai facut ginecolog, stiai ca va veni si asta. Daca nu, trebuia sa te faci balerina sau altceva. 

Pe de alta parte, in Brazilia, o femeie care poarte un fetus acefal e fortata de stat sa il duca la termen, pentru ca spun ei, sarcina nu constituie niciun pericol pentru sanatatea ei. Aha. Femeia a fost redusa la un aparat de nascut, e inuman...Nici nu vreau sa stiu ce e in sufletul ei sau mai ales in mintea ei. Va ramane marcata pentru tot restul vietii. Se duse stima de sine, increderea in sine  si in ceilaiti, in sistemul judiciar nu mai vorbim, bucuria, bine ai venit depresie, nevroza si psihoza (desi am inteles ca mai nou, temenele vor fi inlocuite cu "anxietati" de tot felul). Poate ca se va atasa de copil si va suferi si mai tare la nastere. Poate ca dimpotriva, il simte ca pe ceva strain. Brrr....


In Nicaragua o pacienta cu cancer nu mai poate efectua tratamentul cu raze, pentru ca e gravida, dar nici nu poate avorta. 

Planeta noastra pluteste prin univers  dusa de un curent conservator destul de pericuos.

Feminismul s-a dus. Iar noi, femeile l-am ucis de buna voie. Traiasca toate pitile intretinute, femeile de fotbalisti, futo-modelele de la TV si mamicile care isi educa copii in acelasi spirit idiot de "femeie supusa" si "barbat cocos". Sa va fie de bine. Sper sa nu aveti fete.

 


Niciun comentariu: